
Krieltjes met kipfilethaasjes
met groene pesto, rode ui en paprika
Wist je dat je krieltjes het best mét schil kunt eten? Zo krijg je meer vezels en vitaminen binnen - waaronder vitamine B6, wat belangrijk is voor je stofwisseling.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
200 gram
Voorgekookte halve kriel met schil
20 gram
Groene pesto
(Bevat Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Pinda's, Noten)
100 gram
Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
½ stuk(s)
Ui
½ stuk(s)
Paprika
Zelf toevoegen
25 gram
Mayonaise
1 tl
Zwarte balsamicoazijn
¾ el
Olijfolie
½ el
Boter
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Halveer eventuele grote krieltjes of snijd in vieren. Snijd de paprika in reepjes.
- Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur.
- Bak de krieltjes, afgedekt, 8 - 10 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Haal het deksel van de pan en bak nog 2 - 4 minuten. Schep regelmatig om.
- Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de ui 1 - 2 minuten.
- Voeg de paprikareepjes en de kipfilethaasjes toe en bak in 6 - 8 minuten rondom bruin en gaar.
Weetje: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.
- Meng in een saladekom per persoon: 1/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn en breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de slamix toe aan de saladekom en meng goed.
- Meng, als de krieltjes gaar zijn, de pesto erdoor.
- Verdeel de krieltjes en de salade over de borden.
- Leg de gebakken paprika en de kipfilethaasjes ernaast.
- Serveer met de mayonaise (zie Tip).
Tip: Let jij op je calorie-inname? Laat de mayonaise dan achterwege.