Tip: heeft de knoflook en gember een te pittige smaak voor jullie thuis? Laat dan de knoflook achterwege en voeg minder gember toe. Ons advies? ½ tl geraspte gember per persoon.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½
Rode ui
½
Knoflookteen
¼
Verse gember
½
Wortel
5 gram
Sesamzaad
(Bevat: Sesamzaad Kan bevatten: Noten, Pinda's)
100 gram
Kippendijreepjes
100 gram
Snijbonen
1.5 pak(ken)
Sojasaus
(Bevat: Gluten, Soja)
65 gram
Noedels
(Bevat: Gluten)
1 el
Zonnebloemolie
1 tl
Bruine suiker
Snipper de rode ui en snijd of pers de knoflook fijn. Schil de gember en snijd fijn (zie tip). Snijd de peen in dunne plakken.
Kook 500 ml water per persoon in een pan met deksel voor de noedels. Verhit een wok of hapjespan op hoog vuur en rooster het sesamzaad, zonder olie, goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.
Verhit de zonnebloemolie in de wok of hapjespan en roerbak de kipfiletreepjes met peper en zout, 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg de rode ui, knoflook en gember toe en bak 2 minuten. Voeg de peen en snijbonen toe en roerbak 2 minuten op hoog vuur. Voeg de sojasaus en bruine suiker toe en roerbak 5 minuten. Voeg, als het nodig is, een scheutje water toe om aanbakken te voorkomen.
Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten. Giet daarna af en spoel af onder koud water.
Voeg de noedels bij de kipfilet en groenten en verhit nog 1 minuut.
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met het geroosterde sesamzaad.