Skip to main content
Knolselderijpuree met kip

Een traditioneel Hollands gerecht met een speciale twist. We hebben naast walnoten, ook nog kaneel toegevoegd aan de knolselderijpuree voor een zoete smaak. Daarnaast bak je de kip extra zoet met appel.

Tags:
Calorie Smart
Manger en premier
Chef's Choice
Famille
Allergènes:
Céleri
Fruits à coque
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

175 g

Pomme de terre à chair ferme

¼ pièce(s)

Céleri-rave

(Contient: Céleri)

½ pièce(s)

Pomme

100 g

Dés de filet de poulet

½ cc

Cannelle en poudre

1 cc

Thym séché

10 g

Noix

(Contient: Fruits à coque Peut contenir : Fruits à coque, Arachides, Graines de sésame)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive

filet

Lait

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

Énergie (kJ)2280 kJ
Calories545 kcal
Graisses18 g
Graisses saturées2.7 g
Glucides55 g
Sucres9.4 g
Fibres alimentaires16 g
Protéines31 g
Sel0.7 g

Ustensiles

Poêle avec couvercle
Poêle à bords hauts
Presse-purée

Instructions

Snijd de aardappelen in stukken van 1 - 2 cm.
1

Was of schil de aardappelen (melody) grondig en snijd in stukken van 1 - 2 cm. Schil de knolselderij en snijd in stukken van 1 - 2 cm.

Kook de aardappelen en knolselderij 12 - 15 minuten of totdat ze gaar zijn.
2

Zorg dat de aardappelen en knolselderij net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en kook 12 - 15 minuten of totdat ze gaar zijn. Giet daarna af, bewaar een beetje van het kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de appel (elstar) in kwarten.
3

Snijd ondertussen de appel (elstar) in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes van 1 cm.

Bak de appel en kipfiletstukjes.
4

Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de appel en kipfiletstukjes 5 - 6 minuten op middelhoog vuur. Bestrooi met kaneel.

Stamp de aardappelen, knolselderij en tijm tot een grove puree met een aardappelstamper.
5

Stamp de aardappelen, knolselderij en tijm tot een grove puree met een aardappelstamper. Voeg een klein scheutje melk of kookvocht toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens de walnoten toe en breng op smaak met peper en zout.

Schep de gebakken kipfiletstukjes met appel op de puree.
6

Verdeel de knolselderijpuree over de borden en schep de gebakken kipfiletstukjes met appel op de puree.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes