Skip to main content
Gerookte forelsalade met witlof, zoete appel en krieltjes
Gerookte forelsalade met witlof, zoete appel en krieltjes

Gerookte forelsalade met witlof, zoete appel en krieltjes

Een lekkere Hollandse salade met een honing-mosterd dressing

3.4
(2,2 k)

Witlof en appel is een goede combinatie. De zoete smaak van de appel smaakt heerlijk bij de licht bittere smaak van witlof. Meer lezen over witlof? Kijk dan op ons blog. De forel wordt gekweekt op de hellingen van het Taurusgebergte in Turkije. De forelfilet is op ambachtelijke wijze boven een open eikenhoutvuur gerookt.

Tags:
Fish
Allergènes:
Lait (contient du lactose)
Œuf
Anhydride sulfureux et sulfites
Poisson

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation30 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

250 g

Grenailles

1

Chicon

Pomme

5

Radis

1 cs

Lebné

(Contient: Lait (contient du lactose), Œuf, Anhydride sulfureux et sulfites)

70 g

Filet de truite fumée

(Contient: Poisson)

Ingrédients à avoir chez soi

½ cs

Huile d'olive vierge extra

½ cs

Moutarde

1 cc

Vinaigre balsamique blanc

½ cc

Miel

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)1904 kJ
Énergie (kcal)455 kcal
Graisses12 g
dont saturés3 g
Glucides58 g
Fibres6 g
Protéines26 g

Ustensiles

Couvercle
Casserole
Bol
Assiette

Instructions

1

Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijd de witlof in blokjes.
2

Snijd ondertussen de witlof in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes. Snijd de appel (golden delicious) in blokjes. Was de radijs, snijd of schaaf de radijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Meng de witlof, appel, radijs en het grootste gedeelte van het fijngesneden blad van de radijs in een saladekom.

Maak in de kom een yoghurtsaus.
3

Maak in een kom een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, peper en zout.

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken.
4

Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken en voeg de forel, de krieltjes en de yoghurtsaus toe aan de groenten in de saladekom. Breng verder op smaak met peper en zout.

Verdeel de aardappelsalade over de borden.
5

Verdeel de aardappelsalade over de borden. Garneer met het overige fijngesneden radijsblad.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes