Witlof en appel is een goede combinatie. De zoete smaak van de appel smaakt heerlijk bij de licht bittere smaak van witlof. Meer lezen over witlof? Kijk dan op ons blog. De forel wordt gekweekt op de hellingen van het Taurusgebergte in Turkije. De forelfilet is op ambachtelijke wijze boven een open eikenhoutvuur gerookt.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
250 g
Grenailles
1
Chicon
⅓
Pomme
5
Radis
1 cs
Lebné
70 g
Filet de truite fumée
½ cs
Huile d'olive vierge extra
½ cs
Moutarde
1 cc
Vinaigre balsamique blanc
½ cc
Miel
à votre goût
Poivre et sel
Kook 400 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes grondig en snijd in kwarten. Kook de krieltjes, afgedekt, 10 – 12 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Snijd ondertussen de witlof in de lengte in kwarten, verwijder de harde kern en snijd in blokjes. Snijd de appel (golden delicious) in blokjes. Was de radijs, snijd of schaaf de radijs in dunne plakken en snijd de helft van het radijsblad klein. Meng de witlof, appel, radijs en het grootste gedeelte van het fijngesneden blad van de radijs in een saladekom.
Maak in een kom een yoghurtsaus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, mosterd, witte balsamicoazijn, honing, peper en zout.
Verdeel de gerookte forel met een vork in kleine stukken en voeg de forel, de krieltjes en de yoghurtsaus toe aan de groenten in de saladekom. Breng verder op smaak met peper en zout.
Verdeel de aardappelsalade over de borden. Garneer met het overige fijngesneden radijsblad.