Skip to main content
Zalmtortilla met verse tijm en broccoli
Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Zalmtortilla met verse tijm en broccoli

Een Spaanse omelet van ei en aardappelen

Spaanse tortilla is een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Deze tortilla lijkt totaal niet op de Mexicaanse tortilla en bestaat voornamelijk uit ei en aardappelen. Naar smaak kunnen hier allerlei ingrediënten aan toegevoegd worden, zoals wortel, spinazie, verse kruiden of vlees of vis.

Tags:
Fish
Équilibré
Végé
Allergènes:
Poisson
Œuf
Lait (contient du lactose)

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation40 minutes
Cuisson
DifficultéDifficile

Ingrédients

quantité

175 g

Pomme de terre

¼

Carotte

150 g

Champignons

¼

Oignon

1

Gousse d'ail

2 bouquet(s)

Thym séché

1

Filet de saumon avec peau

(Contient: Poisson)

2

Œuf de poule

(Contient: Œuf)

1 cc

Origan séché

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

25 ml

Lait

(Contient: Lait (contient du lactose))

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2715 kJ
Calories649 kcal
Graisses35 g
Graisses saturées8 g
Glucides36 g
Fibres alimentaires10 g
Protéines42 g

Instructions

1

Schil de aardappelen (bildstar) en snijd in plakken van ½ cm dik. Schil de peen, snijd in de lengte doormidden en vervolgens in hele flinterdunne plakken.

2

Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook hierin de aardappelen, afgedekt, 8 minuten. Voeg halverwege de peen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Snijd ondertussen de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Snipper de ui. Snijd of pers de knoflook fijn. Ris de tijmblaadjes van de takjes en hak fijn. Snijd de zalmfilet in de lengte doormidden en snijd vervolgens in blokjes.

4

Kluts in een kom de eieren met de melk. Voeg de tijm, oregano, peper en zout toe.

5

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel op middelmatig vuur en fruit de knoflook 1 minuut. Voeg de broccoli toe en roerbak 3 minuten. Voeg 3 el water per persoon toe en laat 6 – 8 minuten, afgedekt, zachtjes bakken. Haal de pan van het vuur en bewaar de broccoli met de deksel op de pan.

Bak de tortilla op laag vuur.
6

Verhit ondertussen overige olijfolie in een koekenpan met deksel en fruit de ui 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en peen toe en bak 3 minuten. Voeg de zalmblokjes en het eimengsel toe en bak, afgedekt, 5 minuten op laag vuur, of tot de tortilla aan de bovenkant gestold is. Keer daarna de tortilla om (zie tip) en bak nog 3 minuten.

Serveer de tortilla met de brocolli.
7

Snijd de tortilla in punten en serveer op een bord met de broccoli.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes