Skip to main content
Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Een zoete salade met wortel, appel en rozijnen

3.4
(3,6 k)

Dit is geen gewoon broodje worst! Deze worst is gemaakt door de worstenmakers Brandt & Levie. De missie van Brandt & Levie is om de allerlekkerste worst te maken van goedgehouden Nederlandse varkens. En dat proef je! Je maakt er een zelfgemaakte koolsalade bij met appel en peen.

Tags:
Recettes one-pot
Allergènes:
Gluten
Œuf
Soja
Lait (contient du lactose)
Anhydride sulfureux et sulfites

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéFacile

Ingrédients

quantité

¼

Carotte

Pomme

½

Oignon rouge

1

Saucisse de porc, persil et ail

1

Pain pistolet gris

(Contient: Gluten, Œuf, Soja, Lait (contient du lactose))

75 g

Chou blanc

20 g

Raisins secs jaunes

(Contient: Anhydride sulfureux et sulfites)

50 g

Lebné

(Contient: Œuf, Lait (contient du lactose), Anhydride sulfureux et sulfites)

Ingrédients à avoir chez soi

1 cs

Huile d'olive

1 cs

Huile d'olive vierge extra

1 cc

Vinaigre de vin blanc

1 cc

Miel

à votre convenance

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Calories689 kcal
Énergie (kJ)2882.8 kJ
Graisses43 g
Graisses saturées13 g
Glucides47 g
Fibres alimentaires8 g
Protéines24 g

Ustensiles

Cuisinière
Papier aluminium
Couvercle
Poêle à bords hauts
Bol
Assiette

Instructions

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de appel in blokjes
2

Rasp of snijd de peen fijn. Snijd de appel (elstar) in blokjes. Snijd de rode ui in ringen.

Bak de worstjes
3

Verhit de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de worst in 2 minuten op middelhoog vuur rondom aan. Dek vervolgens de pan af en bak 8 - 10 minuten op middelmatig vuur. Keer regelmatig om. Haal daarna de worst uit de pan en houd ingepakt in aluminiumfolie warm. Bak vervolgens in dezelfde pan de rode ui op zacht vuur 3 – 4 minuten.

4

Bak het bruine broodje 3 – 4 minuten in de oven.

Voeg de saus toe aan de saladekom
5

Meng ondertussen in een saladekom de peen, appel, wittekool en rozijnen. Maak een saus van de Turkse yoghurt, extra vierge olijfolie, witte wijnazijn, honing, peper en zout. Meng de helft van de saus met de groenten in de saladekom.

Serveer de maaltijd, eet smakelijk!
6

Leg op elk bord een volkoren broodje en beleg met de worst en de rode ui. Verdeel de overige yoghurtsaus over de broodjes en serveer met de salade.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes