Skip to main content
Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade
Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade

Kruidige kipmerguez met sinaasappel-couscoussalade

Met zoete abrikozen en een mix van wittekool en wortel

3.3
(2,3 k)

De merguezworstjes hebben een pittige smaak en zijn gekruid met onder andere harissa. Oorspronkelijk komt het merguezworstje uit de Noord-Afrikaanse keuken. Het recept kan je bekend voorkomen: in 2014 zat een soortgelijk recept in de box en was het een groot succes. Nu hebben we het in een nieuw jasje gestoken!

Tags:
Chicken
Allergènes:
Anhydride sulfureux et sulfites
Gluten

Produit dans un atelier qui traite des œufs, du lait, du poisson, des arachides, du sésame, des crustacés, du soja, des fruits à coque et du blé.

Préparation25 minutes
Cuisson
DifficultéIntermédiaire

Ingrédients

quantité

Orange

25 g

Abricots secs

(Contient: Anhydride sulfureux et sulfites)

85 g

Semoule complète

(Contient: Gluten Peut contenir : Lupin, Moutarde, Soja)

½ cc

Cannelle en poudre

3

Merguez de poulet

Poivron jaune

35 g

Roquette

(Peut contenir : Céleri)

50 g

Carottes et chou blanc

Ingrédients à avoir chez soi

175 ml

Bouillon de poulet

1 cs

Huile d'olive

1 cs

Huile d'olive vierge extra

à votre goût

Poivre et sel

Valeurs nutritionnelles

/ par portion
Énergie (kJ)2774 kJ
Énergie (kcal)663 kcal
Graisses21 g
dont saturés4 g
Glucides83 g
Fibres12 g
Protéines30 g

Ustensiles

Râpe
Couvercle
Casserole
Poêle
Bol
Assiette

Instructions

1

Bereid de bouillon.

Snijd de gedroogde abrikozen fijn.
2

Was de sinaasappel grondig, rasp 1 tl sinaasappelrasp per persoon en pers het sap uit. Snijd de gedroogde abrikozen fijn.

Voeg de bouillon aan de couscous toe en laat afgedekt wellen.
3

Meng de couscous met de sinaasappelrasp, abrikozen, en kaneel in een kom of pan met deksel. Voeg de bouillon toe en laat afgedekt wellen.

bak de kip-merguezworstjes 10 minuten, afgedekt, rondom.
4

Verhit ondertussen de olijfolie in een koekenpan met deksel op middelmatig vuur. Prik de merguezworstjes op 2 plekken in met het puntje van een mes en bak 10 minuten, afgedekt, rondom.

5

Snijd ondertussen de paprika in dunne repen en vervolgens in blokjes. Scheur de rucola klein.

6

Meng in een saladekom de couscous met de paprika, rucola, wittekool en wortel. Besprenkel met extra vierge olijfolie, 1 el sinaasappelsap per persoon, peper en zout. Voeg naar smaak extra kaneel toe.

Garneer met extra sinaasappelrasp naar smaak.
7

Verdeel de couscoussalade over de borden. Garneer met extra sinaasappelrasp naar smaak en serveer met de kip merguez.

D’autres plats uniques et délicieux avec ces ingrédients

Idée repas du soir : testez nos meilleures recettes

Menu de la semaine : découvrez nos recettes