Sumak is een specerij gemaakt van gedroogde rode besjes van de sumakplant. De smaak is friszurig zoals citrus, maar dan kruidiger. Ideaal voor dit gerecht!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Aubergine
½ stuk(s)
Rode ui
½ stuk(s)
Paprika
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse bladpeterselie
(Kan bevatten: Selderij)
60 gram
Parelcouscous
(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine, Ei)
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
2 stuk(s)
Gekruide kipworstjes
40 gram
Labne
(Bevat: Ei, Melk (inclusief lactose))
¼ tl
Sumak
200 ml
Zoutarme groentebouillon
¾ el
Olijfolie
1 el
Water
naar smaak
Peper en zout
Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika in smalle reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof.
Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel. Voeg de knoflook, de rode ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Voeg als laatste de paprika toe en bak, afgedekt, nog 4 minuten. Bak tenslotte het geheel 1 minuut zonder deksel.
Verhit 1/4 el boter per persoon in een pan met deksel. Bak de worstjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek de pan vervolgens af en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn.
Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes. Voeg naar smaak de gekruide labne en de verse koriander toe (zie Tip).
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.