BestellenCadeaubon
Kipworstjes met parelcouscous
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipworstjes met parelcouscous

Kipworstjes met parelcouscous

met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden

De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippen en ze zijn gekruid met paprika, oregano en tijm. Ze bevatten speciaal voor ons minder zout!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

60 gram

Parelcouscous

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

2 stuk(s)

Gekruide kipworstjes

40 gram

Labne

(Bevat Eieren, Melk (inclusief lactose))

¼ tl

Sumak

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

[Zoutarm] groentebouillonblokje

¾ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2477 kJ
Energie (kcal)592 kcal
Vetten24.2 g
waarvan verzadigd4.9 g
Koolhydraten56.8 g
waarvan suikers9.8 g
Vezels10.1 g
Eiwitten30.2 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan
Hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel
Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in smalle reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof.

Weetje: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Parelcouscous koken
2

Breng per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pot (zie Tip). Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 14 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.

Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Groenten bakken
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de knoflook, de ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Voeg als laatste de paprika toe en bak, afgedekt, nog 4 minuten. Bak tenslotte het geheel 1 minuut zonder deksel.

Kipworstjes bakken
4

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de worstjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek de pan vervolgens af en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn.

Mengen
5

Meng in een kom de labne met 1/4 tl sumak per persoon. Meng vervolgens de groenten, inclusief de kruidenolie waar de groenten in gebakken zijn, door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes. Voeg naar smaak de gekruide labne en de verse koriander toe (zie Tip).

Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.