
Kipworstjes met parelcouscous
met labne, sumak en gestoofde groenten in Midden-Oosterse kruiden
De kipworstjes zijn gemaakt van lokale scharrelkippen en gekruid met paprika, oregano en tijm. Ze bevatten speciaal voor ons minder zout! Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 270 g groenten en minder dan 700 calorieën.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
0.24 tl
Sumak
25 gram
Labne
60 gram
Parelcouscous
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
½ stuk(s)
Aubergine
½ zakje(s)
Midden-Oosterse kruidenmix
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Rode puntpaprika
2 stuk(s)
Kipworstjes
½ stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse koriander
Zelf toevoegen
½ el
Olijfolie
¼ stuk(s)
[Zoutarm] groentebouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
¼ el
[Plantaardige] boter
Benodigdheden
Instructies

Snijd de aubergine in blokjes van 1 - 2 cm. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de rode puntpaprika in smalle reepjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de koriander grof.
Tip: Aubergine is een veelzijdige groente. Wist je dat hij vol zit met ijzer en vitamine C?

Breng per persoon: 200 ml water en 1/4 bouillonblokje aan de kook in een pan met deksel (zie Tip). Voeg vervolgens de parelcouscous toe en laat 12 - 13 minuten koken. Giet daarna af indien nodig.
Tip: Let jij op je zoutinname? Gebruik dan de helft van de benodigde hoeveelheid van het bouillonblokje.

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel. Voeg de knoflook, rode ui en de Midden-Oosterse kruiden toe en fruit 1 - 2 minuten. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak, afgedekt, 3 - 4 minuten. Voeg als laatste de rode puntpaprika toe en bak, afgedekt, nog 4 minuten. Bak tenslotte het geheel 1 minuut zonder deksel.

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een koekenpan met deksel. Bak de worstjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Dek de pan vervolgens af en bak nog 3 - 4 minuten, of tot de worstjes gaar zijn.

Meng in een kom de labne met 1/4 tl sumak per persoon. Meng vervolgens de groenten, inclusief gekruide olie, door de parelcouscous zodat de smaken goed intrekken. Breng op smaak met peper en zout.

Serveer de parelcouscous met de gestoofde groenten en de gekruide kipworstjes. Voeg naar smaak de gekruide labne en de verse koriander toe (zie Tip).
Tip: Is niet iedereen liefhebber van koriander? Laat het dan achterwege of serveer apart, zodat je de koriander zelf naar smaak kunt toevoegen.