Skip to main content
Kippendijstukjes met bospaddenstoelenpesto

Kippendijstukjes met bospaddenstoelenpesto

Met krieltjes, rode paprika en spinazie

4.2
(6K)

Onze slager heeft de kippendijstukjes alvast voorgekruid met smaakmakers als oregano, peterselie en paprika, zo kun jij het marineren vandaag overslaan. Deze kruiden komen goed tot hun recht in combinatie met de zachte, zoete smaak van de paprika en de krieltjes. De bospaddenstoelenpesto zorgt voor een hartige noot.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Krieltjes

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Rode paprika

50 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

100 gram

Kippendijreepjes

40 gram

Bospaddenstoelenpesto

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Noten Kan bevatten: Selderij, Pinda's)

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2992 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten49 g
waarvan suikers9.4 g
Vezels7 g
Eiwitten29 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Saladekom

Instructies

aardappel
1

Kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel voor de krieltjes. Halveer de krieltjes en snijd eventuele grote krieltjes in kwarten. Kook de krieltjes 12 – 15 minuten in de pan met deksel.

snijden
2

Snipper ondertussen de ui en snijd de rode paprika in blokjes.

scheuren
3

Scheur de spinazie klein.

bakken
4

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak de ui, paprika en gekruide kippendijstukjes 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de helft van de spinazie toe en schep om. Breng op smaak met peper en zout.

kom
5

Meng de krieltjes, paprika, gekruide kippendijstukjes en overige spinazie in een saladekom.

sereveren
6

Voeg de bospaddenstoelenpesto toe en breng eventueel op smaak met peper en zout. Verdeel het gerecht over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders