Skip to main content
Kipfilet met kruidige groentestoof à la tajine

Kipfilet met kruidige groentestoof à la tajine

met patatjes, gedroogde abrikozen en amandelschaafsel

4.4
(328)

Deze groentestoof is geïnspireerd op de Marokkaanse tajine. De tajine is een aardewerken pot die van oudsher op hete kolen wordt gezet om de stoof langzaam te garen.

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Eiwitrijk
Allergenen:
Amandelnoten
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

200 gram

Aardappelen

1.5 stuk(s)

Wortel

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

1 stuk(s)

Tomaat

Tomatenpuree

20 gram

Abrikozenstukjes

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja)

5 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten, Noten Kan bevatten: Selderij, Pinda's, Noten, Sesamzaad, Soja, Gluten, Ei, Gerst, Kamut, Khorasan (tarwe), Mosterd, Haver, Lupine, Spelt, Rogge, Tarwe, Zwaveldioxide en sulfiet)

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Kipfilet met mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

1 el

Olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2496 kJ
Energie (kcal)597 kcal
Vetten17.4 g
waarvan verzadigd4.6 g
Koolhydraten74.2 g
waarvan suikers34.9 g
Vezels19.9 g
Eiwitten33.3 g
Zout2.2 g
Potassium237.7 mg
Calcium24 mg
Iron0.3 mg

Benodigdheden

Grote hapjespan met deksel
Koekenpan met deksel

Instructies

Snijden en bakken
1

Bereid de bouillon. Snipper de ui. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Schil de wortel met een dunschiller en snijd in blokjes van 1 cm. Verhit de helft van de olijfolie in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui en een snuif zout toe en fruit 1 minuut.

Groenten bakken
2

Voeg de aardappelen, de wortel en Midden-Oosterse kruiden toe aan de pan en bak nog 1 minuut al roerend. Schenk de bouillon erbij, breng aan de kook en stoof, afgedekt, in 25 minuten gaar. Schep regelmatig om.

Stoof afmaken
3

Hak ondertussen de verse bladpeterselie grof. Snijd de tomaat in partjes. Haal het deksel van de pan en roer de tomatenpuree door de groentestoof. Laat nog 4 minuten zachtjes koken. Voeg de abrikozenstukjes, de tomaat en de honing toe en kook nog 1 minuut. Breng op smaak met peper en zout.

Kipfilet bakken
4

Verhit ondertussen de overige olijfolie in een pan met deksel op middelhoog vuur. Wrijf de kipfilet in met peper en zout. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet, afgedekt, nog 4 - 5 minuten, of tot de kipfilet gaar is. Haal uit de pan en bewaar apart.

Amandelen bakken
5

Verhit in dezelfde pan de boter en bak het amandelschaafsel in 2 minuten goudbruin op middelhoog vuur. Leg de kipfilet bij de amandelen in de pan en verhit nog 1 minuut.

Serveren
6

Verdeel de groentestoof over de borden en leg de kipfilet ernaast. Garneer met de bladpeterselie en het amandelschaafsel.

Weetje: Wist je dat tomaten veel voordelen hebben voor je gezondheid? Ze zijn rijk aan vitamine A, C, E én lycopeen. Lycopeen is een antioxidant en beschermt onze cellen tegen schadelijke invloeden. Hoe rijper de tomaat, hoe meer lycopeen!

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders