HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKipfilet Met Pestoroomsaus En Aardappelpartjes
topBanner
Kipfilet met pestoroomsaus en aardappelpartjes

Kipfilet met pestoroomsaus en aardappelpartjes

met Italiaanse kaas en groene groenten

Lees meer

Pesto en kip is een bewezen topcombinatie. In dit recept verwerk je de pesto in een romige saus, die dit AVG'tje favoriet maakt bij iedereen.

Labels:Familie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

500 gram

Vastkokende aardappelen

150 gram

Sperziebonen

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Courgette

2 stuk(s)

Kipfilet

150 ml

Kookroom

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Pesto-vinaigrette

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3415 kJ
Energie (kcal)816 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd19.0 g
Koolhydraten65 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels9 g
Eiwitten40 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Keukenpapier
Bakplaat met bakpapier
Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in parten. Dep de aardappelparten droog met keukenpapier. Meng de aardappelparten in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 32 minuten in de oven. Schep halverwege om.

2

Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en snijd de sperziebonen in 3 gelijke stukken. Snipper de sjalot. Halveer de courgette in de lengte en snijd vervolgens in dunne halve plakken. Vul een pan met deksel met een bodempje water. Voeg de sperziebonen met een snuf zout toe. Breng afgedekt aan de kook en laat 6 – 8 minuten zachtjes koken. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

3

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan en bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant op middelhoog vuur. Voeg de kookroom en pesto-vinaigrette toe en laat het geheel nog 5 - 8 minuten zachtjes koken.

4

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Roerbak de sjalot en courgette 4 minuten. Voeg de sperziebonen toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met peper en zout.

5

Haal de aardappelpartjes uit de oven en meng met de geraspte Italiaanse kaas. Bak nog 3 minuten in de oven tot de kaas krokant is.

6

Verdeel de kipfilet met pestosaus over de borden. Serveer met de groenten en de aardappelpartjes.