Skip to main content
Kipfilet met bospeen en gebakken aardappelschijfjes
Kipfilet met bospeen en gebakken aardappelschijfjes

Kipfilet met bospeen en gebakken aardappelschijfjes

Met zelfgemaakte cider-cocktailsaus

4.1
(1,1K)

In dit gerecht maak je zelf een snelle cocktailsaus door mayonaise en tomatenpuree met appelcider te mengen. De saus past perfect bij de kip en aardappelen met zoete peen uit de oven. Omdat de cider alcohol bevat kun je deze voor kinderen achterwege laten.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Ei
Mosterd
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Roseval aardappelen

200 gram

Wortel

1 tl

Karwijzaad

1 el

Mayonaise

(Bevat: Ei, Mosterd)

1 tl

Tomatenpuree

1 el

Appelcider

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

¼ tl

Honing

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3590 kJ
Energie (kcal)858 kcal
Vetten45 g
waarvan verzadigd11.4 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers19.8 g
Vezels9 g
Eiwitten28 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Oven
Kom
Bakpapier
Bakplaat
Kleine kom
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen (roseval) grondig en snijd in dunne schijfjes. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten de deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Peen voorbereiden
2

Snijd ondertussen het loof van de bospeen en snijd de peen in de lengte doormidden. Snijd eventuele dikke penen in de lengte in kwarten. Meng in een kom de peen met het karwijzaad, de honing en de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.

Peen bakken
3

Verdeel de peen over een bakplaat met bakpapier en bak 20 – 25 minuten in de oven. Schep halverwege om en voeg indien nodig wat extra olijfolie toe. De peen is klaar wanneer de puntjes donker beginnen te kleuren en de binnenkant van de peen zacht is.

Saus maken
4

Meng ondertussen in een kleine kom de mayonaise, de appelcider en de tomatenpuree. Breng op smaak met peper en zout.

Kipfilet bakken
5

Smelt de overige roomboter in een koekenpan met deksel op middelhoog vuur en bak de kipfilet 2 – 3 minuten per kant. Zet het vuur middellaag, dek de pan af en bak in 6 – 8 minuten gaar (zie tip). Keer regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de aardappelen, de peen en de kipfilet over de borden. Serveer met de zelfgemaakte cider-cocktailsaus.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders