Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Platbroodpizza’s met groenten en oude kaas

Een snelle pizza met een flinterdunne bodem

Dit platbrood, ook wel Libanese pizza genoemd, wordt op een speciale manier gebakken; het deeg wordt uitgerold en op een rond kussen uitgetrokken zodat er een perfect rond platbrood ontstaat. Vervolgens wordt dit op een speciale oven, met de naam saj, gebakken die eruit ziet als een omgekeerde wok.

Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼

Courgette

½

Rode paprika

62.5 gram

Rode cherrytomaten

½

Knoflookteen

1 blik(ken)

Tomatenpuree

2

Wit platbrood

(Bevat Gluten)

½ tl

Gedroogde oregano

37.5 gram

Oude-kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)488 kcal
Energie (kJ)2042 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers0 g
Vezels7 g
Eiwitten20 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Mes
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Snijd de courgette, parika en tomatjes klein
2

Snijd de courgette in de lengte doormidden en vervolgens in dunne plakken. Snijd de paprika in dunne repen en de cherrytomaten doormidden.

Smeer de saus op de platbroden
3

Snijd of pers de knoflook fijn. Meng de knoflook met de tomatenpuree en olijfolie tot een saus en smeer hier 2 platbroden mee in. Verdeel vervolgens een deel van de courgette, paprika en cherrytomaten over de pizza en bestrooi met oregano en gemalen peper. Bestrooi tot slot met oude kaas.

4

Bak de platbroodpizza’s ongeveer 7 – 8 minuten in de oven of tot deze mooi bruin kleuren.

Bestrooit tot slot met oude kaar
5

Beleg ondertussen de volgende 2 platbroden en herhaal de handelingen.

Serveer het gerecht
6

Verdeel de platbroodpizza’s over de borden en besprenkel eventueel met extra vierge olijfolie.

Tip! Heb je platbrood over en ook een Fruitbox in huis? Maak dan het heerlijke fruitrecept met roomkaas en bosbessen. Geen Fruitbox? Beleg het platbrood dan voor de lunch met je favoriete beleg en rol het platbrood op.