Skip to main content
Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus
Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus

Spaghetti integrale met worst van Brandt & Levie en tomatensaus

De tomatensaus heeft een zoet-pikante smaak

3.7
(1,6K)

Voor een lekkere tomatensaus is het belangrijk dat je de tomatenpuree kort bakt. Tomaten hebben namelijk een lichtzure smaak. Als je de tomatenpuree kort op matig vuur bakt, dan komt de zoete smaak van de tomaten extra goed naar boven. De worst bevat o.a. salie, gember en nootmuskaat.

Labels:
Pittig
Allergenen:
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

Ui

1

Knoflookteen

1 takje(s)

Gedroogde rozemarijn

3 leaves

Verse salie

2 takje(s)

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

2

Varkensworst

2 tl

Paprikapoeder

⅔ blik(ken)

Tomatenpuree

180 gram

Volkoren spaghetti

(Bevat: Gluten)

1 stuk(s)

Tomatenblokjes

200 gram

Spinazie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 el

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)694 kcal
Energie (kJ)2903.7 kJ
Vetten25 g
waarvan verzadigd18 g
Koolhydraten76 g
Vezels12 g
Eiwitten34 g

Benodigdheden

Mes
Koekenpan
Deksel
Pan
Bord

Instructies

1

Kook 500 ml water per persoon voor de spaghetti.

Snijd de worst in plakken
2

Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Ris de rozemarijnblaadjes van de takjes en snijd fijn. Snijd de salieblaadjes fijn en ris de tijmblaadjes van de takjes. Snijd de varkensworst in dunne plakken.

Voeg de tomatenpuree toe aan de worst
3

Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en fruit de ui, knoflook en rozemarijn 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de worst toe en bak 5 minuten op middelhoog vuur. Voeg de salie, tijm, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak al roerende 1 minuut.

4

Kook de spaghetti, afgedekt, 9 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af.

5

Voeg de tomatenblokjes, zwarte balsamicoazijn, suiker en 50 ml water per persoon toe aan de wok of hapjespan. Breng op smaak met peper en zout en kook de saus, afgedekt, 6 - 7 minuten.

Voeg de spaghetti toe en verhit
6

Scheur de spinazie klein boven de wok of hapjespan en laat de spinazie slinken. Voeg vervolgens de spaghetti toe en verhit nog 1 minuut.

Verdeel het gerecht over de borden
7

Verdeel het gerecht over de borden en garneer naar wens met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders