Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Aardappeltortilla met een salade van geroosterde groenten

Met aubergine, gele paprika en tomaat

Spaanse tortilla is een van de bekendste gerechten uit de Spaanse keuken. Deze tortilla lijkt totaal niet op de Mexicaanse tortilla en bestaat voornamelijk uit ei en aardappelen. Naar smaak kunnen hier allerlei ingrediënten aan toegevoegd worden, zoals wortel, spinazie, verse kruiden of vlees of vis.

Labels:
Lunch
Veggie
Vetarm
Allergenen:
Eieren
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Aubergine

Gele paprika

½

Tomaat

1

Knoflookteen

¼

Rode peper

1

Gedroogde oregano

175

Aardappelen

¼

Wortel

½

Ui

2

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

2

Ei

(Bevat Eieren)

25

Belegen kaasplakken

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1

Olijfolie

½

Zwarte balsamicoazijn

25

Melk

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)2360 kJ
Energie (kcal)564 kcal
Vetten28 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers0 g
Vezels10 g
Eiwitten25 g
Zout0 g

Benodigdheden

Oven
Bakpapier
Deksel
Pan
Kom
Bord

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in dunne plakken van ½ cm dik, snijd de gele paprika in repen en de tomaat in parten. Snijd of pers de knoflook fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn.

Giet de dressing over de groenten.
2

Maak een dressing van de knoflook, rode peper, helft van de oregano, helft van de olijfolie en zwarte balsamicoazijn. Meng in een ovenschaal met bakpapier de aubergine, gele paprika en tomaat met de dressing. Bestrooi met peper en zout en bak 25 minuten in de oven. Schep halverwege een keer om.

Snijd de peen in de lengte doormidden.
3

Schil ondertussen de aardappelen (bildstar) en snijd in plakken van ½ cm dik. Snijd de peen in de lengte doormidden en vervolgens in flinterdunne plakken.

4

Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel en kook de aardappelen, afgedekt, 8 minuten. Voeg halverwege de peen toe. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

5

Snipper ondertussen de ui. Hak of snijd de peterselie fijn.

6

Kluts de eieren met de melk in een kom. Voeg de kaas, de helft van de peterselie, overige oregano, peper en zout toe.

Voeg het eimengsel toe en bak, afgedekt, 5 minuten.
7

Verhit de overige olijfolie een koekenpan met deksel en fruit de ui 1 minuut op middelmatig vuur. Voeg de aardappelen en peen toe en bak 3 minuten. Voeg het eimengsel toe en bak, afgedekt, 5 minuten op laag vuur, of tot deze aan de bovenkant gestold is. Keer daarna de tortilla om (zie tip) en bak nog 3 minuten.

Garneer met de overige peterselie.
8

Snijd de tortilla in punten en serveer met de gegrilde groenten. Garneer met de overige peterselie.