Zoete wortel–linzensoep met crème fraîche en naanbrood
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Zoete wortel–linzensoep met crème fraîche en naanbrood

Zoete wortel–linzensoep met crème fraîche en naanbrood

Heerlijk kruidige, stevige soep met verfrissende en zachte crème fraîche

Bataat heeft een zoete en kruidige smaak. Zoete aardappel is net zo gezond als gewone aardappelen en het is rijk aan vitamine C en voedingsvezels. Wat bataat speciaal maakt is dat de koolhydraten langzamer worden opgenomen in het bloed dan bij een gewone aardappel. Het geeft daardoor geen hoge bloedsuikerpieken en is vergelijkbaar met een volkoren graanproduct!

Labels:
Pittig
Allergenen:
Selderij
Mosterd
Gluten
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½

Ui

¼

Rode peper

¼ cm

Verse gember

1.5 tl

Kerriepoeder

(Bevat Selderij, Mosterd)

40 gram

Groene linzen

100 gram

Zoete aardappel

200 gram

Wortel

½

Naanbrood

(Bevat Gluten, Tarwe, Melk (inclusief lactose))

1 el

Biologische crème fraîche

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ cube

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)605 kcal
Energie (kJ)2531 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd6 g
Koolhydraten87 g
waarvan suikers0 g
Vezels19 g
Eiwitten19 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Pan
Oven
Staafmixer

Instructies

Snijd de gember, rode peper en ui
1

Verwarm de oven voor op 180 graden en kook 500 ml water per persoon. Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Schil de gember en snijd fijn.

Voeg de linzen toe
2

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de ui, rode peper en gember 2 minuten op middelmatig vuur. Voeg de currykruiden en groene linzen toe en bak al roerende 30 seconden mee. Voeg het kokende water toe en verkruimel het bouillonblokje boven de pan. Breng afgedekt aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.

3

Schil ondertussen de bataat en snijd in blokjes. Snijd de peen in dunne plakken. Voeg beide na 5 - 10 minuten koken toe aan de linzen.

4

Besprenkel ondertussen het naanbrood met water en bak 3 – 4 minuten in de oven.

Pureer de soep
5

Haal de soeppan van het vuur en pureer met een staafmixer. Pureer de soep naar wens fijn of grof. Breng op smaak met peper en zout.

Garneer de soep met creme fraîche
6

Verdeel de soep over de soepkommen, garneer met de crème fraîche en serveer met het naanbrood.