topBanner
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met gebakken paprika, little gem en sweet-chili mayonaise

Supersnel
Lees meer

Fajita is een echte tex-mex klassieker. Tex staat voor Texas, en de keuken behoort tot de Tejanos - de Spaans-Mexicaanse bewoners van deze staat.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Pruimtomaat

200 gram

Kip met fajitakruiden

6 stuk(s)

Mini-tortilla's

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuk(s)

Little gem

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

1 zakje(s)

Mexicaanse kruiden

1 zakje(s)

Zoet-pittige chilisaus

50 gram

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

1

Biologische tomatenpuree

10 gram

Verse bladpeterselie en koriander

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3409 kJ
Energie (kcal)815 kcal
Vetten41.0 g
waarvan verzadigd9.0 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels9 g
Eiwitten32 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Hapjespan met deksel
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Snijd de paprika's in dunne reepjes. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de paprikareepjes, afgedekt en met een flinke snuf zout, 3 - 4 minuten in de hapjespan. Voeg de tomatenpuree en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe.

2

Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander en peterselie grof. Snijd de little gem fijn. Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus en de mayonaise.

3

Voeg de kip met fajitakruiden toe aan de gebakken paprika. Bak 3 - 4 minuten mee. Roer de kip ondertussen los met een houten spatel.

4

Serveer de kipfajita, mini-tortilla's, little gem, tomaat, verse kruiden, chili-mayonaise en geraspte belegen kaas allemaal in losse schaaltjes. Laat iedereen aan tafel zelf zijn eigen tortilla's vullen.