Kipfajita's met mini-tortilla's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met gebakken paprika, little gem en sweet-chili mayonaise

Fajita is een echte tex-mex klassieker. Tex staat voor Texas, en de keuken behoort tot de Tejanos - de Spaans-Mexicaanse bewoners van deze staat.

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Kip met fajitakruiden

3 stuk(s)

Witte tortilla

1 stuk(s)

Little gem

15 gram

Geraspte belegen kaas

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½

Tomatenpuree

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)815 kcal
Energie (kJ)3409 kJ
Vetten41 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten66 g
waarvan suikers18 g
Vezels8.5 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kleine kom

Instructies

Paprika bakken
1
  • Snijd de paprika's in dunne reepjes.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de paprikareepjes, afgedekt en met een flinke snuf zout, 3 - 4 minuten in de hapjespan.
  • Voeg de tomatenpuree en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden per persoon toe (zie Tip).

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden kunnen pittig zijn. Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of serveer apart.

Smaakmakers snijden
2
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de koriander en peterselie grof.
  • Snijd de little gem fijn.
  • Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus en de mayonaise.
Kip toevoegen
3
  • Voeg de kip met fajitakruiden toe aan de gebakken paprika.
  • Bak 3 - 4 minuten mee.
  • Roer de kip ondertussen los met een houten spatel.


Serveren
4
  • Serveer de kipfajita, mini-tortilla's (zie Tip), little gem, tomaat, verse kruiden, chili-mayonaise en geraspte belegen kaas allemaal in losse schaaltjes.
  • Laat iedereen aan tafel zelf zijn eigen tortilla's vullen.

Tip: Warm de tortilla's naar wens op in de oven of magnetron.