Kipfajita's met mini-tortilla's
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfajita's met mini-tortilla's

Kipfajita's met mini-tortilla's

met gebakken paprika, little gem en sweet-chili mayonaise

Fajita is een echte tex-mex klassieker. Tex staat voor Texas, en de keuken behoort tot de Tejanos - de Spaans-Mexicaanse bewoners van deze staat.

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Kipfilethaasjes

3 stuk(s)

Mini-tortilla's

(Bevat Tarwe)

1 stuk(s)

Little gem

15 gram

Geraspte belegen kaas

½ zakje(s)

Mexicaanse kruiden

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

25 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

½

Tomatenpuree

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)726 kcal
Energie (kJ)3039 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd7 g
Koolhydraten59 g
waarvan suikers17 g
Vezels10.6 g
Eiwitten39 g
Zout3 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Kleine kom
Aluminiumfolie

Instructies

Paprika bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snijd de paprika in dunne reepjes. Snijd de kip in blokjes van 2 cm.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur.
  • Bak de paprikareepjes, afgedekt en met een flinke snuf zout, 3 - 4 minuten.
  • Voeg de tomatenpuree en 1/2 zakje Mexicaanse kruiden (s) per persoon toe.

Tip: Let op: de Mexicaanse kruiden kunnen pittig zijn. Houd je niet van pittig of eten er kinderen mee? Gebruik dan naar smaak minder of serveer apart.

Smaakmakers snijden
2
  • Snijd de tomaat in blokjes.
  • Snijd de koriander en peterselie grof.
  • Snijd de little gem fijn.
  • Meng in een kleine kom de zoet-pittige chilisaus en de mayonaise.
Kip bakken
3
  • Verpak de tortilla's in aluminiumfolie en leg in de oven om op te warmen.
  • Voeg de blokjes kip toe aan de hapjespan met de gebakken paprika. Bak 3 - 4 minuten mee.
  • Roer de kip ondertussen los met een houten spatel.
Serveren
4
  • Serveer de kip, mini-tortilla's, little gem, tomaat, verse kruiden, chili-mayonaise en geraspte belegen kaas allemaal in losse schaaltjes.
  • Laat iedereen aan tafel zelf zijn eigen tortilla's vullen.

Tip: Wist je dat tomatenpuree een bron is van vezels, calcium, vitamine C en ijzer? Eén blikje bevat meer dan twee keer zoveel ijzer als 100 gram kipfilet of varkenshaas!