Kipburger met vadouvanmayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipburger met vadouvanmayonaise

Kipburger met vadouvanmayonaise

en een grote salade

USP: Vadouvan mayo maakt alles beter!

Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Kipburger

½ head

Botersla

125 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

0.17 zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

15 gram

Oude-kaasblokjes

5 gram

Walnootstukjes

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

1 tl

Honing

½ el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)869 kcal
Energie (kJ)3634 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten55 g
waarvan suikers13 g
Vezels6.2 g
Eiwitten38 g
Zout3 g

Benodigdheden

Koekenpan
Saladekom
Kleine kom

Instructies

Kipburger bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur.
  • Bak de kipburger 4 - 6 minuten per kant of totdat deze gaar is.
Groenten snijden
2
  • Pluk per persoon 2 bladen van de botersla om later op het broodje te gebruiken.
  • Scheur de rest van de botersla grof.
  • Halveer de cherrytomaten.
Saus en dressing maken
3
  • Bak het kaiserbroodje 6 - 8 minuten in de oven.
  • Meng in een kleine kom de mayonaise met 1/2 tl vadouvankruiden per persoon (zie TIP).
  • Meng in een saladekom de extra vierge olijfolie met de witte balsamicoazijn, mosterd en honing.

Tip: Eet je deze burger met kinderen en gaan zij de uitgesproken smaak van vadouvan misschien niet lekker vinden? Maak twee aparte bakjes met de mayonaise: één met en één zonder de vadouvankruiden. Zo kan iedereen het proeven en zelf kiezen welke variant ze willen.

Serveren
4
  • Meng de gescheurde botersla en cherrytomaten met de dressing. Garneer de salade met de oude kaasblokjes en walnootstukjes.
  • Snijd de kaiserbroodjes open en leg op elk broodje de slabladen en een kipburger.
  • Garneer met de vadouvanmayonaise.