Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
400 gram
Vastkokende aardappelen
1 stuk(s)
Rode ui
2 stuk(s)
Tomaat
4 stuk(s)
Gekruide kipburger
4 stuk(s)
Mini-hamburgerbol
(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)60 gram
Rucola en veldsla
½ stuk(s)
Komkommer
25 gram
Geraspte cheddar
(BevatMelk (inclusief lactose))¾ el
Olijfolie
1.5 el
Zonnebloemolie
2 tl
Witte balsamicoazijn
1 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Meng in een kom de aardappelparten met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.
Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en snijd de andere helft klein.
Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gekruide kipburgers en de rode ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is. Bak ondertussen de mini-hamburgerbollen 4 - 5 minuten in de oven.
Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom per persoon 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gemengde sla, de kleingesneden tomaat en de komkommer door de dressing. Houd een paar blaadjes sla apart om de burgers mee te beleggen.
Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en smeer een laagje mosterd over de onderste helft van elke hamburgerbol. Beleg met wat sla, een plakje tomaat, wat rode ui en een kipburger. Bestrooi met de geraspte cheddar.
Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de salade.