Krokante vegetarische kipburger met zoete rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante vegetarische kipburger met zoete rode ui

Krokante vegetarische kipburger met zoete rode ui

met gebakken aardappeltjes en frisse salade

In dit gerecht geniet jij heerlijk van de Crispy Chicken Style Burger van Valess. Een sappige hap met een unieke, onweerstaanbare smaak.

Labels:
Familie
Familie

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

30 gram

Rucola en veldsla

¼ stuk(s)

Komkommer

20 gram

Geraspte cheddar

½ stuk(s)

Valess Crispy chicken style burger

Zelf toevoegen

¾ el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)817 kcal
Energie (kJ)3419 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers15 g
Vezels11.3 g
Eiwitten29 g
Zout2 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

Snijden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de tomaat in plakken en de andere helft in kleine blokjes.

Kipburgers bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de Valess burger en de rode ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is.

Salade mengen
4

Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gemengde sla, de kleingesneden tomaat en de komkommer door de dressing. Houd een paar slablaadjes apart om de burgers mee te beleggen.

Tip: Wist je dat 20 gram rucola al meer ijzer, calcium en vitamine A bevat dan 100 gram van de meeste andere groenten?

Hamburgers beleggen
5

Verdeel de hamburgerbollen over de borden. Snijd de hamburgerbollen open en smeer een laagje mosterd over de onderste helft van de hamburgerbol (zie Tip). Beleg met wat sla, wat rode ui en per persoon: 1 tomatenplakje en 1 Valess burger. Bestrooi met de geraspte cheddar.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat het dan achterwege of serveer apart op tafel, zodat je de mosterd zelf naar smaak kunt toevoegen.

Serveren
6

Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de salade.