topBanner
Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

met gebakken aardappeltjes en frisse salade

Lees meer

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:Familie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)SesamzaadLupine

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Rode ui

2 stuk(s)

Pruimtomaat

4 stuk(s)

Gekruide kipburger

4 stuk(s)

Mini-hamburgerbol

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Lupine)

60 gram

Rucola en veldsla

½ stuk(s)

Komkommer

25 gram

Geraspte cheddar

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

1.5 el

Zonnebloemolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3904 kJ
Energie (kcal)933 kcal
Vetten45.0 g
waarvan verzadigd11.0 g
Koolhydraten88 g
waarvan suikers12.0 g
Vezels9 g
Eiwitten38 g
Zout3.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Meng in een kom de aardappelparten met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelparten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om.

2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de pruimtomaat in plakken en de andere helft klein.

3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gekruide kipburgers en de rode ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is. Bak ondertussen de mini-hamburgerbollen 4 - 5 minuten in de oven.

4

Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom per persoon 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gemengde sla, de kleingesneden tomaat en de komkommer door de dressing. Houd een paar blaadjes sla apart om de burgers mee te beleggen.

5

Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Besmeer de onderkant met een laagje mosterd en beleg met wat sla, een plakje tomaat, wat rode ui en een kipburger en bestrooi met de geraspte cheddar.

6

Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de salade.