Kip-cheeseburgers met zoete rode ui
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

Kip-cheeseburgers met zoete rode ui

met gebakken aardappeltjes en frisse salade

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Lupine
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Tomaat

2 stuk(s)

Kipburger

2 stuk(s)

Mini-hamburgerbroodje

(Bevat Lupine, Melk (inclusief lactose), Sesamzaad, Tarwe Kan bevatten Eieren, Gluten, Noten, Soja)

¼ stuk(s)

Komkommer

30 gram

Rucola en veldsla

20 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Mosterd

1 tl

Witte balsamicoazijn

¾ el

Zonnebloemolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)730 kcal
Energie (kJ)3055 kJ
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd7.6 g
Koolhydraten87.6 g
waarvan suikers10.5 g
Vezels12.5 g
Eiwitten20.1 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in parten. Verhit de olijfolie in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 - 30 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Breng op smaak met peper en zout.

Ui en tomaat bereiden
2

Snijd ondertussen de rode ui in halve ringen. Snijd de helft van de pruimtomaat in plakken en de andere helft klein.

Kipburgers bakken
3

Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de gekruide kipburgers en de rode ui 8 – 10 minuten op middelhoog vuur, of tot ze gaar zijn. Keer regelmatig om. De ui is klaar wanneer deze zacht, zoet en gekaramelliseerd is. Bak ondertussen de mini-hamburgerbollen 4 - 5 minuten in de oven.

Salade mengen
4

Snijd de komkommer in blokjes. Meng in een saladekom per persoon 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de gemengde sla, de kleingesneden tomaat en de komkommer door de dressing. Houd een paar blaadjes sla apart om de burgers mee te beleggen.

hamburger maken
5

Verdeel de mini-hamburgerbollen over de borden. Besmeer de onderkant met een laagje mosterd en beleg met wat sla, een plakje tomaat, wat rode ui en een kipburger en bestrooi met de geraspte cheddar.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Laat de aardappelen achterwege of bewaar 1 broodje kip-cheeseburger voor de volgende dag, voor bijvoorbeeld de lunch.

Serveren
6

Serveer de burgers met de gebakken aardappeltjes en de salade.