Skip to main content
Kabeljauwfilet met stamppot en gesmoorde prei
Kabeljauwfilet met stamppot en gesmoorde prei

Kabeljauwfilet met stamppot en gesmoorde prei

Met veldsla en hazelnoten

4.0
(1,4K)

In dit gerecht smoor je de prei, die daardoor een zoete, volle smaak krijgt. Smoren is het bakken van groente, vis of vlees in weinig vet, met eigen of toegevoegd vocht en met de deksel op de pan. De stoom die ontstaat wordt onder de deksel gevangen en slaat vervolgens weer neer op de ingrediënten, waardoor het gesmoorde gerecht sappig blijft en niet uitdroogt.

Labels:
Caloriebewust
Eet mij eerst
Allergenen:
Noten
Mosterd
Vis
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Prei

300 gram

Kruimige aardappelen

40 gram

Veldsla

¼ stuk(s)

Citroen

10 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)

½ tl

Geel mosterdzaad

(Bevat: Mosterd)

1 stuk(s)

Kabeljauwfilet met huid

(Bevat: Vis)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 tl

Mosterd

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2473 kJ
Energie (kcal)591 kcal
Vetten21 g
waarvan verzadigd8.9 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers8.8 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout0.2 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Koekenpan
Aluminiumfolie
Aardappelstamper

Instructies

Prei smoren
1

Snijd de prei in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van ongeveer 10 cm. Verhit de helft van de roomboter in een hapjespan met deksel. Leg de prei met de snijkant in de boter en breng op smaak met peper en zout. Smoor de prei, afgedekt, in 20 – 25 minuten gaar op middellaag vuur. Controleer regelmatig of de prei niet aanbrandt.

Aardappelen bereiden
2

Schil of was ondertussen de aardappelen (doré) grondig en snijd in grove stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel, breng afgedekt aan de kook en laat 12 – 15 minuten zachtjes koken. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Hazelnoten roosteren
3

Scheur ondertussen de veldsla klein. Snijd de citroen in partjes. Hak de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster de hazelnoten met het mosterdzaad, zonder olie, goudbruin (zie tip). Haal uit de pan en bewaar apart.

Kabeljauwfilet bakken
4

Dep de kabeljauwfilet droog met keukenpapier. Smelt de overige roomboter in dezelfde koekenpan op middelhoog vuur en bak de vis 2 – 3 minuten op het vel. Verlaag het vuur en bak de vis nog 1 – 2 minuten op de andere zijde. Breng op smaak met peper en zout. Haal de kabeljauw uit de pan en bewaar ingepakt in aluminiumfolie. Doe dit niet te lang, anders gaart de vis door en wordt hij droog.

Stamppot mengen
5

Schenk 1 el water per persoon in de koekenpan met bakresten en verhit nog 1 minuut. Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een grove stamppot. Roer de mosterd, het bakvet van de vis en een scheutje melk door de puree om hem smeuïg te maken. Voeg vervolgens de veldsla en de helft van het mosterdzaad en de hazelnoten toe en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel de stamppot over de borden en leg de gesmoorde prei erbij. Garneer met de overige hazelnoten en mosterdzaad en serveer met de gebakken kabeljauwfilet. Leg op ieder bord een partje citroen zodat iedereen naar smaak het sap over de vis of de stamppot kan uitknijpen.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Parelcouscous salade met gegrilde kip

Parelcouscous salade met gegrilde kip

met komkommer, paprika en honing-mosterddressing
Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

Veggie + protein - Linguine met kipfiletreepjes als extra

met zelfgemaakte spinaziepesto en geroosterde cherrytomaten
Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

Knoflookgarnalen met gebakken cherrytomaten

met snijbonen en krieltjes
Visstoof met kokosmelk en spekjes

Visstoof met kokosmelk en spekjes

met aardappel, courgette en prei
Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

Tortilla's met wortel-kikkererwtenspread en falafel

met yoghurt en frisse salade
Mexicaans gekruide kippendijfilet

Mexicaans gekruide kippendijfilet

met gepofte paprika, rijst en labne
Quiche lorraine

Quiche lorraine

met prei, spek, zure room en kaas
Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

met prei, bloemkool en rijst
Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

Tostada met gekruid kipgehakt en cheddar

met frisse salade van mais en tomaat
Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

Frisse couscous met broccoli, munt en witte kaas

met gebakken puntpaprika, cashewnoten en yoghurtsaus
Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

Gemarineerde garnalen met chorizo, paprika en olijven

met couscous in munt-spinaziepesto, feta en rozijntjes
Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

Kippenpastei met prei, champignons en rozemarijn

met zelfgemaakte ragout en een tomatensalade
Spinaziestamppot met champignonjus

Spinaziestamppot met champignonjus

met geroosterde hazelnoten en basilicum
Veggie + protein - Indiase curry met kipfiletstukjes als extra

Veggie + protein - Indiase curry met kipfiletstukjes als extra

met venkel, naanbrood en frisse yoghurt
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Paneer met currykruiden

Paneer met currykruiden

met knoflookrijst, spinazie en kurkuma
Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

Veggie + protein - Parelcouscoussalade met Duitse biefstuk als extra

met avocadodip, witte kaas, tomaat, limoen en koriander
Boomstammetje met veldslastoemp

Boomstammetje met veldslastoemp

met gestoofde cherrytomaten en prei
Portobello's met pizza-vulling

Portobello's met pizza-vulling

met ovenfrietjes en salade

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Tomatensoep met ciabatta met burrata

Tomatensoep met ciabatta met burrata

met vers basilicum en Siciliaanse kruiden
Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

Flammekuchen met garnalen en rucolasalade

met mozzarella en gekaramelliseerde ui
Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

Sushibowl met warmgerookte zalm en avocado

met gembermayonaise, radijs en komkommer
Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

Vegetarische runderstukjes met cheesy patatjes en basilicum

met verborgen groenten voor kinderen: paprika, courgette en ui
Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

Salade met geroosterde geitenkaas en crostini

met gekaramelliseerde-uiensaus, walnootstukjes en appel
Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

Bulgurbowl op z'n Mexicaans met spiegelei en avocado

met maïs-salsa en bietentortillachips
Fakirs vliegend tapijt

Fakirs vliegend tapijt

met rundermerguez en groene puntpaprika
Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

Eendenragù met rode wijn en verse tagliatelle

met Grana Padano, wortel, bleekselder, tomaat en peterselie
Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

Geroosterde groenten met cranberry's en hummus

met bulgur, verse kruiden en Midden-Oosterse kruiden
Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

Noedelsalade met biefstukreepjes, pinda's en verse kruiden

met Vietnamese saus en gebakken radijsjes
Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

Kipfilet in romige champignonsaus met dragon

met krieltjes en witloof-appelsalade
Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

Varkenshaas met pistache-gremolata en labne

met pastinaakpuree en regenboogwortels
Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

Kipworstjes met cheesy aardappelpuree

met gestoofde rode kool, appel en nootmuskaat
Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

Kruidige garnalencurry met citroen en koriander

met rijst, paprika en kokosmelk
Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

Familie-burgeravond: veggie burger op z'n Italiaans

zelf samenstellen, samen genieten!
Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

Pita's met kip, sojabonen en honing-gemberdressing

met pinda's, regenboogkoolsla en salade
Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

Za'atar wraps met varkensvlees en verse kruiden

met appelsienroomkaas, frisse salsa en sumak
Linguine met vegetarische gehaktballetjes

Linguine met vegetarische gehaktballetjes

met geroosterde-groentensaus en vers basilicum
Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

Brandt & Levie worst met wortel-pastinaakstoemp

met uienchutney, tomaat en verse kruiden
Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

Heekfilet à la meunière met wortel-linzenpuree

met spinazie en geroosterd amandelschaafsel