Japanse stijl kabeljauwfilet met zeewiersalade
met sesamdressing, rijst en salade van radijs en gele wortel
Wist je dat zeewiersalade een enorme hoeveelheid calcium bevat - wel 10 keer zo veel als melk!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
150 gram
Risottorijst
1 stuk(s)
Gele wortel
60 gram
Salademix met erwtenscheuten
(Kan bevatten Selderij)
20 gram
Sesamzaad
(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)
2 stuk(s)
Kabeljauwfilet
(Bevat Vis)
30 ml
Sojasaus
(Bevat Soja, Gluten, Tarwe)
50 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
10 ml
Sesamolie
(Bevat Sesamzaad)
100 gram
Zeewiersalade
(Bevat Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)
½ zakje(s)
Furikake
(Bevat Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Soja)
1 bosje(s)
Radijs
Zelf toevoegen
1 el
Olijfolie
½ stuk(s)
Groentebouillonblokje
3 el
Wittewijnazijn
2 tl
Honing
2 el
Bloem
1.5 el
Suiker
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Voeg de risottorijst toe en verkruimel ¼ bouillonblokje per persoon boven de pan. Breng opnieuw aan de kook en kook, afgedekt, in 12 – 15 minuten gaar. Giet daarna af indien nodig en laat zonder deksel uitstomen.
Dep de vis droog met keukenpapier. Voeg de bloem toe aan een diep bord en haal de vis erdoorheen. Zet de koekenpan van het sesamzaad terug op middelhoog vuur en verhit 1/2 el olijfolie per persoon.
Bak de vis 1 – 2 minuten aan één kant. Verlaag het vuur en bak nog 1 - 2 minuten op de andere kant. Voeg vervolgens per persoon: 1 el sojasaus en 1 tl honing toe en verwarm het geheel nog 1 - 2 minuten (zie Tip).
Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.
Meng in een kleine kom de mayonaise, het sesamzaad en per persoon: 1/2 el water, 1/2 el wittewijn- of rijstazijn, 1/2 el suiker, 1 tl sojasaus en 1 tl sesamolie. Voeg peper naar smaak toe.
Verdeel de rijst over de borden. Leg de salade eromheen en leg de vis bovenop de rijst. Verdeel de zeewiersalade en de furikake over de vis. Garneer het geheel met de sesamdressing.