BestellenCadeaubon
Hamburger deluxe met kalfsburger, spek en spiegelei
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Hamburger deluxe met kalfsburger, spek en spiegelei

Hamburger deluxe met kalfsburger, spek en spiegelei

met aardappelwedges, Amerikaanse frietsaus en salade

BURGER DELUXE

Echte haute cuisine - deze burger deluxe gaat namelijk de hoogte in. Tip: prik een satéprikker door het midden van het broodje, zo blijft hij mooi staan.

Allergenen:
Gluten
Tarwe
Sesamzaad
Melk (inclusief lactose)
Lupine
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

500 gram

Aardappelen

2 stuk(s)

Hamburgerbroodje

(Bevat Gluten, Tarwe, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Lupine Kan bevatten Gluten, Noten, Eieren)

2 stuk(s)

Little gem

125 gram

Rode kerstomaten

1 stuk(s)

Ui

4 plak(ken)

Ontbijtspek

2 stuk(s)

Kalfsburger

2 stuk(s)

Ei

(Bevat Eieren)

25 gram

Gesneden augurken

50 gram

Amerikaanse frietsaus

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

½ el

Boter

2 el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing

1 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4657 kJ
Energie (kcal)1113 kcal
Energie (kJ)4657 kJ
Energie (kcal)1113 kcal
Vetten58.2 g
Vetten58.2 g
waarvan verzadigd17.2 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten90.4 g
Koolhydraten90.4 g
waarvan suikers18.6 g
waarvan suikers18.6 g
Vezels14.5 g
Vezels14.5 g
Eiwitten50.1 g
Eiwitten50.1 g
Zout3 g
Zout3 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel ze over een bakplaat met bakpapier en bak 30 – 35 minuten in de oven (zie Tip).

Tip: De baktijd gaat uit van een heteluchtoven. Heb je een combi oven of een minder sterke oven? Bak de aardappelen dan ongeveer 10 minuten langer, of tot ze gaar zijn.

Snijden en bakken
2

Snijd ondertussen de little gem grof, halveer de cherrytomaten en snijd de rode ui in halve ringen. Verhit een koekenpan zonder bakvet op middelhoog vuur en bak het ontbijtspek in 3 – 5 minuten krokant. Haal uit de pan en bewaar apart, maar bewaar de pan voor stap 4. Breek de helft van het ontbijtspek in kleinere stukken voor in de salade.

Dressing maken
3

Meng in een saladekom de honing, mosterd, extra vierge olijfolie en wittewijnazijn tot een dressing. Breng op smaak met peper en zout.

Burger bakken
4

Verhit de roomboter in een andere koekenpan op middelmatig vuur en bak de rode ui 2 minuten. Voeg de kalfsburger toe en bak deze 4 – 5 minuten per kant (zie Tip). Verhit ondertussen de overige olijfolie in de koekenpan van het ontbijtspek en bak 1 spiegelei per persoon.

Tip: Deze baktijd geeft een rosé burger. Houd je meer van een doorbakken burger? Bak hem dan langer.

Salade mengen
5

Voeg de little gem, de cherrytomaten, het verkruimelde ontbijtspek en de augurken toe aan de saladekom en meng goed (zie Tip).

Tip: Je kunt ook een beetje van de little gem apart houden voor op de burger.

Serveren
6

Snijd het broodje open. Leg de kalfsburger en de uien erop. Leg hier het spiegelei en het overige ontbijtspek op. Serveer de burgers met de aardappelwedges, de Amerikaanse frietsaus en de salade.