Groenterijst op z'n Spaans met witte grillkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Groenterijst op z'n Spaans met witte grillkaas

Groenterijst op z'n Spaans met witte grillkaas

met snijbonen, kurkuma en citroen

Witte grillkaas is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Klimaatbewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

BBQ-rub

½ tl

Gemalen kurkuma

75 gram

Risottorijst

1 stuk(s)

Tomaat

100 gram

Witte grillkaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

50 gram

Gesneden snijbonen

(Kan bevatten Selderij)

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

¼ stuk(s)

Aubergine

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

250 ml

Zoutarme groentebouillon

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)727 kcal
Energie (kJ)3041 kJ
Vetten31.7 g
waarvan verzadigd22.7 g
Koolhydraten74.7 g
waarvan suikers10.2 g
Vezels7.9 g
Eiwitten32.4 g
Zout5 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid een bouillon van per persoon: 250 ml water en 1/4 bouillonblokje (zie Tip). Pers de knoflook of snijd fijn. Snipper de ui. Snijd de aubergine in blokjes van 1 cm.

Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 150 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 100 ml kokend water per persoon.

Bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een grote sauteerpan met deksel op middelhoog vuur. Bak de BBQ rub, de kurkuma, knoflook, ui en aubergine 3 - 5 minuten (zie Tip). Voeg de risottorijst toe en bak 3 minuten mee. Snijd ondertussen de tomaat in kleine blokjes.

Tip: Let op: kurkuma is erg sterk van smaak. Voeg dus niet te veel in één keer toe en proef tussendoor.

Koken en snijden
3

Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan. Roer goed door en laat de rijst in 20 - 25 minuten garen. Schep tussendoor een paar keer om zodat de rijst niet aanbakt (zie Tip). Voeg na 15 minuten de snijbonen toe.

Tip: Je hoeft de rijst niet constant te roeren zoals bij een risotto. Laat de rijst bakken, maar pas op dat hij niet aanbrandt en voeg anders nog wat water toe.

Witte grillkaas bakken
4

Snijd de witte grillkaas in sneetjes. Verhit een pan met anti-aanbaklaag zonder bakvet op middelhoog vuur. Bak de witte grillkaassneetjes in 3 - 4 minuten rondom krokant (zie Tip). Zet het vuur daarna laag zodat de witte grillkaas warm blijft tot serveren.

Tip: Zorg ervoor dat de pan goed heet is voordat je gaat bakken, anders kan de witte grillkaas gaan uitlopen. Pas wel op: de witte grillkaas kan spetteren als je hem in de pan legt!

Specerijen snijden
5

Snijd de bladpeterselie fijn en de citroen in partjes. Haal de sauteerpan met de groenterijst van het vuur. Roer de groenterijst daarna door en voeg naar smaak peper en zout toe.

Serveren
6

Serveer de groenterijst in de pan op tafel. Schep de witte-grillkaassneetjes erop en garneer met de bladpeterselie en de citroenpartjes.