HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGriekse Platbroodpizza
topBanner
Griekse platbroodpizza

Griekse platbroodpizza

met witte kaas en olijven

Lees meer

In dit recept is gewoon platbrood vervangen door een volkoren variant. Zo krijg je meer vezels binnen!

Onze caloriebewuste recepten bevatten meer dan 250 g groenten en minder dan 700 calorieën.

Labels:CaloriebewustVeggie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Leccino olijven

20 gram

Verse munt, oregano en peterselie

100 gram

Biologische halfvolle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

4 stuk(s)

Volkoren platbrood

(BevatGlutenbevattende granen)

1 stuk(s)

Mini-komkommer

8 ml

Olijfolie met rozemarijn

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Extra vierge olijfolie

1 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2880 kJ
Energie (kcal)688 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd10.0 g
Koolhydraten78 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels11 g
Eiwitten22 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Staafmixer
Hoge kom
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de olijven grof. Ris de blaadjes van de munt en oregano. Snijd de muntblaadjes, oreganoblaadjes en bladpeterselie los van elkaar fijn.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 6 minuten.

3

Meng in een hoge kom de yoghurt met de witte kaas en de olijfolie met rozemarijn met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper.

4

Leg de platbroden op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de kaasspread erover en beleg met de uien, paprika, oregano, olijven en plakjes tomaat. Bestrooi met geraspte belegen kaas en bak de pizza's 4 - 6 minuten in de oven.

5

Snijd ondertussen de komkommer in kleine stukjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Meng de komkommer, munt en peterselie met de dressing. Roer goed door en breng de salade op smaak met peper en zout.

6

Snijd de platbroodpizza's in punten en serveer de komkommersalade erbij.