Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

Gewokte noedels met kippendijreepjes in teriyaki

met oosterse groentemix, pinda's en komkommer

Dit gerecht zet je supersnel op tafel omdat wij niet alleen de kippendij, maar ook de groentemix, knoflook én ui alvast voor je gesneden hebben!

Labels:
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Soja
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Kippendijreepjes

1 stuk(s)

Knoflookteen

75 gram

Mie noedels

(Bevat Tarwe)

150 gram

Oosterse wokmix

25 gram

Teriyakisaus

(Bevat Soja, Tarwe)

5 gram

Ongezouten pinda's

1 cm

Verse gember

½ stuk(s)

[Mini-]komkommer

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

5 ml

Sojasaus

(Bevat Soja, Tarwe)

Zelf toevoegen

1 tl

Wittewijnazijn

1 el

Zonnebloemolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)746 kcal
Energie (kJ)3120 kJ
Vetten32 g
waarvan verzadigd8 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers16 g
Vezels2.4 g
Eiwitten32 g
Zout5 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Wok
Kom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng ruim water, met 1/4 bouillonblokje per persoon, aan de kook in een pan met deksel voor de noedels (zie Tip).
  • Rasp de gember, inclusief schil, met een fijne rasp.
  • Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Hak de pinda's grof.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat dan het bouillonblokje achterwege of gebruik een zoutarme bouillon.

Roerbakken
2
  • Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op middelhoog vuur.
  • Roerbak de gember, de knoflook en de kippendijreepjes 3 - 5 minuten.
  • Kook ondertussen de noedels, afgedekt, 3 - 4 minuten in de pan met deksel. Giet af en spoel met koud water.
Teriyakisaus toevoegen
3
  • Voeg de Oosterse groentemix toe aan de wok en roerbak 1 minuut mee.
  • Voeg de noedels, teriyakisaus, sesamolie en 1/2 el ketjap per persoon toe aan de wok. Verhit het geheel nog 1 minuut.
  • Schep goed om en voeg eventueel de sojasaus, peper en zout toe naar smaak.
  • Snijd de komkommer in schijfjes. Meng in een kom met 1 tl wittewijn- of rijstazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout. Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Serveren
4
  • Verdeel het gerecht over de borden.
  • Garneer met de pinda's.
  • Serveer met de komkommer.

Tip: Wist je dat pinda's rijk zijn aan onder andere vitamine E en magnesium? Vitamine E is goed voor een sterke weerstand en magnesium voor de vorming en goede werking van botten en spieren. Een handje levert al 20% van de ADH van beide.