Gepofte aardappel met spek, zure room en belegen kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gepofte aardappel met spek, zure room en belegen kaas

Gepofte aardappel met spek, zure room en belegen kaas

met ingemaakte Turkse groene peper en little gem

Het kleine broertje van romaine sla is little gem. De iets zoetere smaak en krokante bite passen perfect bij de volle romige smaken van de spekjes, cheddar en zure room.

Labels:
Extra groente
Familie
Klimaatbewust
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

50 gram

Spekreepjes

1 stuk(s)

Little gem

1 stuk(s)

Tomaat

2.5 gram

Verse bieslook

25 gram

Geraspte belegen kaas

25 gram

Biologische zure room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Turkse groene peper

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

2.5 el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)670 kcal
Energie (kJ)2801 kJ
Vetten38.8 g
waarvan verzadigd16.4 g
Koolhydraten57.6 g
waarvan suikers17.2 g
Vezels10.8 g
Eiwitten19.9 g
Zout1.5 g

Benodigdheden

Bakplaat
Aluminiumfolie
Steelpan
Koekenpan
Saladekom
Kom

Instructies

Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappel en snijd in blokjes (zie Tip). Scheur 1 vel aluminiumfolie per persoon af van 30 bij 30 cm. Leg de aardappelblokjes erop en meng met 1/4 el roomboter per persoon, peper en zout. Vouw de pakketjes dicht, leg ze op een bakplaat en bak 30 - 35 minuten in de oven.

Tip: Je snijdt de aardappelen zodat ze sneller gaar zijn.

Inmaken
2

Snijd de rode puntpaprika's in dunne ringen. Verhit per persoon: 2 el witte balsamicoazijn, 2 el water, 1/2 el suiker en een flinke snuf zout in een steelpan op middelhoog vuur. Breng aan de kook en verlaag daarna het vuur. Voeg de Turkse groene peper toe en laat 20 minuten staan op laag vuur, of tot je bij stap 6 bent.

Tip: Wist je dat (punt)paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Bakken en snijden
3

Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de spekreepjes in 3 - 4 minuten knapperig. Haal uit de pan en bewaar apart. Snijd ondertussen de little gem klein. Snijd de tomaat in partjes en snijd de bieslook fijn.

Salade maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 1 el extra vierge olijfolie,

1/2 el witte balsamicoazijn, peper en zout. Meng vlak voor serveren de little gem, tomaat en helft van de bieslook door deze vinaigrette.

Aardappelen afmaken
5

Meng in een kom 3/4 van de geraspte kaas, de zure room, de overige bieslook en peper en zout. Open de gepofte aardappelpakketjes en verdeel het zure-roommengsel erover. Leg de gevulde aardappelpakketjes op de bakplaat, verdeel de overige geraspte kaas eroverheen en bak nog 4 - 6 minuten in de oven, of tot ze mooi goudbruin zijn (zie Tip).

Tip: Heeft jouw oven een grillstand? Zet die dan aan om de aardappelen te gratineren.

Serveren
6

Leg de aardappelblokjes op een bord. Garneer met de spekreepjes en serveer met de ingemaakte Turkse groene peper en de salade.