La cuisse de poulet est délicieusement tendre et goûteuse. Dans cette recette, nous l'avons prédécoupée pour vous et assaisonnée d’épices orientales.
Référez-vous toujours à l'étiquette du produit pour les informations complètes sur les ingrédients et les allergènes
1 pièce(s)
Gousse d'ail
100 g
Émincé de cuisse de poulet
200 g
Mélange de poivron, carotte, chou et poireau
75 g
Nouilles de riz
½ sachet(s)
Pâte épicée balinaise
10 ml
Sauce soja
(Contient Soja, Blé)
25 g
Krupuk végétarien
½ sachet(s)
Mélange d'épices du Moyen-Orient
à votre goût
Poivre et sel
½ cs
Huile de tournesol
¼ pièce(s)
Cube de bouillon de volaille à faible teneur en sel
Breng 400 ml water per persoon aan de kook in een pan met deksel. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een grote wok of hapjespan op hoog vuur. Voeg de groentemix en knoflook toe aan de pan en roerbak 7 - 10 minuten op middelhoog vuur.
Conseil: Pour gagner du temps, utilisez une bouilloire.
Haal de pan met kokend water van het vuur en leg de mihoen erin. Laat de mihoen 4 - 6 minuten wellen in het hete water. Giet de mihoen af in een vergiet en spoel al roerend goed met koud water. Laat minimaal 5 minuten uitlekken.
Verhit ondertussen 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan. Voeg de kippendijreepjes en de Midden-Oosterse kruiden toe, meng goed en roerbak 6 - 8 minuten op middelhoog vuur. Verkruimel 1/4 kippenbouillonblokje per persoon boven de pan met groenten. Voeg de sojasaus en Javaanse wokpasta toe en roer goed door. Voeg de mihoen toe en roerbak het geheel nog 2 minuten op hoog vuur. Breng op smaak met peper.
Conseil: 1. Si vous surveillez vos apports en sel, utilisez la moitié de la quantité de bouillon cube indiquée.
Verdeel de gebakken mihoen en kip over de borden. Serveer met de kroepoek.
Conseil: Le saviez-vous ? Nous absorbons en moyenne moins de 150 g de légumes par jour, soit moins que les AJR. Avec ce plat, aucun souci, car il contient 200 g de légumes par portion !