Skip to main content
Garnalenspiezen met Mediterrane bulgursalade
Garnalenspiezen met Mediterrane bulgursalade

Garnalenspiezen met Mediterrane bulgursalade

met rozemarijnolie en yoghurt

Schijnt de zon? Spies de garnalen op de rozemarijntakjes en leg ze op de barbecue in plaats van in een pan. De groenten kun je ook eenvoudig grillen, alleen om de bulgur te bereiden moet je even de keuken in. De garnalen marineer je eenvoudig zelf met knoflook, oregano en olijfolie – een gouden combinatie wat ons betreft!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Schaaldieren
Gluten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Verse rozemarijn

¼ stuk(s)

Aubergine

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Paprika

1.5 tl

Gedroogde oregano

90 gram

Garnalen

85 gram

Volkoren bulgur

60 gram

Rode cherrytomaten

25 gram

Volle yoghurt

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

2.75 el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Roomboter

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3609 kJ
Energie (kcal)863 kcal
Vetten47 g
waarvan verzadigd11.1 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers13.2 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat
Bakpapier
Pan met deksel
Kleine kom

Instructies

Snijden en marineren
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bereid de bouillon. Ris de onderste blaadjes van de takjes rozemarijn en snijd fijn – laat een paar blaadjes aan de takjes en houd apart. Snijd de aubergine in plakken van 1/2 cm dik en de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Halveer de puntpaprika in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Meng in een kom per persoon 1 tl oregano en 1/2 el olijfolie met de knoflook en garnalen. Breng op smaak met peper en zout en laat, afgedekt, staan.

Rozemarijnolie maken
2

Meng in een andere kom per persoon 13/4 el olijfolie en 1 tl zwarte balsamicoazijn met de helft van de gesneden rozemarijn, peper en zout. Verdeel de aubergineplakken over een baklaat met bakpapier en besprenkel met 3/4 van de rozemarijnolie. Verdeel de puntparika en de rode ui over een andere bakplaat met bakpapier en besprenkel met de overige rozemarijnolie.

Groenten roosteren
3

Bak de aubergineplakken 18 – 20 minuten in de oven. Keer de plakken na 12 minuten om en zet dan ook de bakplaat met de puntparika en ui in de oven.

Koken en mengen
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de rest van de rozemarijn toe en bak 1 minuut. Voeg daarna de bulgur toe en roer goed, zodat alle bulgur bedekt is met boter. Voeg de bouillon toe en kook de bulgur, afgedekt, in 15 – 17 minuten droog. Roer regelmatig en laat zonder deksel uitstomen. Halveer de cherrytomaten. Meng in een kleine kom de yoghurt met per persoon 1/2 tl extra vierge olijfolie en 1/2 tl oregano, peper en zout.

Garnalenpies maken
5

Spies de garnalen op het takje rozemarijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de garnalenspiezen en de cherrytomaten samen 3 – 4 minuten. Haal de garnalenspiezen uit de pan. Blus de cherrytomaten af met 1 tl zwarte balsamicoazijn per persoon en bak nog 2 – 3 minuten. Voeg de tomaten toe aan de bulgur en roer door.

Serveren
6

Verdeel de bulgur over de borden en serveer de geroosterde groenten erbij. Leg de garnaalspiezen op de borden en garneer met het yoghurtsausje.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes