topBanner
Garnalen in vadouvan-curry

Garnalen in vadouvan-curry

met rijst, limoen en verse koriander

Lees meer

Vadouvan is een Franse variant op Indiase curry. Het resultaat: een zoete en subtiel rokerige curry die weer helemaal in opmars is.

Labels:Lekker snel
Allergenen:MosterdGlutenbevattende granenSojaSchaaldierenSulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Knoflookteen

2 cm

Verse gember

1 stuk(s)

Courgette

150 gram

Basmatirijst

2 tl

Vadouvan

(BevatMosterd)

1 tl

Gemalen citroengras

250 ml

Kokosmelk

1 zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

2 stuk(s)

Pruimtomaat

10 gram

Verse koriander

½ stuk(s)

Limoen

180 gram

Garnalen

(BevatSchaaldieren, Sulfiet)

1 stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2940 kJ
Energie (kcal)703 kcal
Vetten30.0 g
waarvan verzadigd21.0 g
Koolhydraten82 g
waarvan suikers18.0 g
Vezels4 g
Eiwitten25 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Rasp
Wok of hapjespan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rijst. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember met een fijne rasp of schil en snijd fijn. Snipper de ui. Halveer de courgette in de lengte en snijd in halve maantjes.

2

Kook de rijst 10 - 12 minuten. Giet af, en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Voeg per persoon1 tl vadouvan en 1/2 tl gemalen citroengras toe en bak 1 minuut. Voeg de gember, knoflook, de gesnipperde ui en courgette toe en roerbak 1 - 2 minuten.

3

Blus af met 1/2 el wittewijnazijn per persoon, de kokosmelk en de zoete Aziatische saus. Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken. Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de limoen in parten. Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry er bovenop. Garneer met de koriander, de overige tomaat en de partjes limoen.