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Vegetarische groentepannenkoekjes met halloumi
Vegetarische groentepannenkoekjes met halloumi

Vegetarische groentepannenkoekjes met halloumi

met frisse salade met aardappelblokjes

3.9
(580)

Halloumi is gemaakt van geiten-, koe- én schapenmelk. Door zijn hoge smeltpunt is deze van origine Cypriotische kaas zeer geschikt om te grillen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Halloumi

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Ei

150 gram

Aardappelblokjes

½ stuk(s)

Courgette

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

70 gram

Maïs in blik

1 stuk(s)

Knoflookteen

20 gram

Mesclun

0.99 tl

Paprikapoeder

Zelf toevoegen

1.5 el

Olijfolie

½ tl

Honing [of plantaardig alternatief]

¼ el

Extra vierge olijfolie

3 el

Bloem

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

½ tl

Witte balsamicoazijn

Voedingswaarden

Energie (kcal)902 kcal
Energie (kJ)3776 kJ
Vetten53 g
waarvan verzadigd19 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers19 g
Vezels8 g
Eiwitten40 g
Zout4 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Rasp
Vergiet
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Cuire les pommes de terre
1

Préchauffez le four à 200°C. Dans le bol, mélangez les dés de pommes de terre avec, par personne : 1/2 cs d'huile d’olive et 1 cc de paprika en poudre. Salez et poivrez généreusement. Étalez les dés de pommes de terre sur la plaque de cuisson recouverte de papier sulfurisé et enfournez-les 17 à 20 minutes.

Tip: Wist je dat groenten in blik, zoals mais, ook bijdragen aan je groenteninname? Daarnaast is mais is een goede bron van magnesium - belangrijk voor de vorming van bot en spieren.

Préparer la pâte des galettes
2

Râpez la courgette avec la râpe à gros trous. Écrasez ou émincez l'ail. Laissez égouttez le maïs et la courgette dans la passoire. Appuyez avec le dos d'une cuillère pour en éliminer le plus possible de liquide. Détaillez l'halloumi en petits dés de 1 x 1 cm. Dans le bol, préparez une pâte en mélangeant la courgette, l’œuf, le maïs, l'halloumi, l'ail et 2 cs de farine par personne. Émiettez-y 1/8 de cube de bouillon de légumes par personne, puis salez et poivrez au goût.

Tip: Schep met een lepel het mengsel uit de kom en laat het er terug in lopen. Is het te dun? Voeg dan nog 1 el bloem toe.

Cuire
3

Dans la poêle, faites chauffer 1 cs d’huile d’olive par personne et déposez-y 1 grosse cs de pâte. Aplatissez le mélange avec le dos d'une spatule. Répétez l’opération jusqu’à ce que vous obteniez 4 galettes par personne. Faites cuire les galettes 5 minutes de chaque côté, ou jusqu’à ce qu'elles soient dorées.

Tip: Passen de pannenkoekjes niet allemaal in 1 pan? Gebruik dan 2 koekenpannen.

Serveren
4

Dans le saladier, mélangez, par personne ; 1/2 cc de miel, 1/2 cc de vinaigre balsamique blanc et 1/4 cs d'huile d’olive vierge extra. Salez et poivrez. Ajoutez-y le mesclun et les dés de pommes de terre, puis mélangez bien. Servez les galettes de légumes sur les assiettes et arrosez-les de la sauce au chili sucrée. Accompagnez de la salade.

Tip: Let jij op je calorie-inname? Serveer de groentepannenkoekjes dan zonder de aardappelblokjes. Deze kun je een andere dag kort opnieuw opbakken en verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

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