Frisse kapsalon met kippendijreepjes en yoghurtsaus
met little gem, tomaat en belegen kaas
Vandaag bereid je een gezonde variant op kapsalon. We hebben shoarma en knoflooksaus vervangen door kippendij yoghurt. Zo krijg je minder calorieën binnen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
500 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Ui
200 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
1 stuk(s)
Knoflookteen
5 gram
Verse krulpeterselie
(Kan bevatten Selderij)
100 gram
Biologische halfvolle yoghurt
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2 stuk(s)
Little gem
3 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Geraspte belegen kaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
Zelf toevoegen
1 el
Witte balsamicoazijn
1.5 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in repen van 1/2 – 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng ze in een kom met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 40 minuten in de oven. Schep halverwege om.
Snijd de rode ui in halve ringen. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de ui 2 - 3 minuten. Voeg de kippendijreepjes toe en bak in 5 - 8 minuten gaar.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Snijd de krulpeterselie fijn. Meng in een kleine kom de yoghurt met de knoflook (zie Tip) en de krulpeterselie. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Heb je een grote knoflookteen ontvangen of houd je niet zo van rauwe knoflook? Voeg dan minder toe en proef het sausje eerst.
Snijd ondertussen de little gem in fijne reepjes en de tomaat in blokjes. Meng de little gem en tomaat in een saladekom met 1/2 el witte balsamicoazijn per persoon en breng op smaak met peper en zout.
Gebruik kleine individuele ovenschaaltjes voor 1 kapsalon per persoon, of één grote ovenschaal voor iedereen samen. Verdeel eerst de salade over de ovenschaaltjes (zie Tip). Schep vervolgens de friet op de salade en bedek tenslotte met de kip. Verdeel de geraspte kaas over de kip en bak de kapsalon 5 minuten in de oven om de kaas te laten smelten.
Tip: Eet je liever geen warme salade? Houd deze dan apart en serveer naast de kapsalon.
Serveer de kapsalon met de knoflooksaus.
Tip: Deze zelfgemaakte kapsalon bevat slechts 611 kcal, zit vol groenten en is bereid met weinig zout en weinig verzadigde vetten. Dat is een groot verschil met de klassieke kapsalon van de snackbar!