Freekehschotel met kipfilet in ras el hanout
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Freekehschotel met kipfilet in ras el hanout

Freekehschotel met kipfilet in ras el hanout

met bleekselderij, wortel en verse kruiden

.

Allergenen:
Selderij

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Freekeh

¼ stuk(s)

Ui

1.3 spriet(en)

Bleekselder

(Bevat Selderij)

1 stuk(s)

Wortel

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Kipfilet met ras-el-hanout kruiden

½ zakje(s)

Midden-Oosterse kruidenmix

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse dille en bladpeterselie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

75 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Rodewijnazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)564 kcal
Energie (kJ)2360 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd3 g
Koolhydraten67 g
waarvan suikers10 g
Vezels6.3 g
Eiwitten32 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Koekenpan

Instructies

Cuire le freekeh
1

Dans la casserole avec couvercle, portez une grande quantité d'eau pour le freekeh et faites-le cuire 25 minutes. Égouttez et laissez évaporer sans couvercle (voir CONSEIL).

Tip: Freekeh heeft een vrij stevige korrel en heeft na het koken nog een bite.

Freekeh is een andere naam voor volkoren speltkorrels. Bij volkoren granen wordt de gehele graankorrel gebruikt, inclusief het velletje. Net als bij tarwe, is deze volkoren variant rijk aan vezels, gezonde complexe koolhydraten, vitamine B, ijzer, magnesium en meer.

Couper les légumes
2

Émincez l'oignon. Coupez les branches de céleri en deux dans le sens de la longueur puis en dés. Taillez la carotte de la même taille. Écrasez ou émincez l'ail. Préparez le bouillon.n.

Tip: Bleekselderij lijkt behalve water weinig te bevatten, maar niks is minder waar. Het zit bomvol vitamine A, C en calcium. Lekker in dit gerecht, in soep, risotto of als snack met een dip. En niet alleen de bleekselderij bevat veel vitamine A, ook de peen!

Faire revenir
3

Dans la sauteuse, faites chauffer 1/4 cs d'huile d'olive à feu moyen-vif. Ajoutez l'ail, le céleri, la carotte et faites revenir 5 minutes. Versez le vinaigre de vin rouge et le bouillon de légumes et poursuivez la cuisson encore 8 à 10 minutes.

Tip: In dit gerecht blijven de bleekselderij en wortel een beetje knapperig. Houd je ervan als ze wat zachter zijn? Dek de hapjespan dan af met een deksel en laat een paar minuten langer koken.

Cuire
4

Pendant ce temps, faites chauffer 1/4 cs d'huile d'olive par personne dans la poêle à feu moyen-vif. Faites y cuire le poulet 2 minutes par côté. Baissez le feu et poursuivez la cuisson encore 10 minutes, ou jusqu'à ce que le poulet soit cuit.

Préparer le plat
5

Coupez la tomate en dés. Ciselez finement l'aneth et le persil plat. Ajoutez la tomate et le mélange d'épices du Moyen-Orient à la poêle avec les légumes et faites cuire 2 minutes. Ajoutez ensuite le freekeh et mélangez bien. Salez et poivrez à votre goût.

Servir
6

Servez le plat au freekeh sur les assiettes, garnissez de l'aneth et du persil. Arrosez d'huile d'olive vierge extra à votre goût. Accompagnez du filet de poulet.