topBanner
Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

Flammkuchen met geitenkaas en rode biet

met gebakken peer en rode ui en verse citroentijm

Lees meer

Flammkuchen ziet er Italiaans uit, klinkt Duits, maar weet jij waar het oorspronkelijk vandaan komt? Het juiste antwoord vind je op de receptkaart!

Labels:VeggieCaloriebewust
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Sulfiet

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Rode ui

1 stuk(s)

Peer

375 gram

Voorgekookte rode bieten

5 gram

Verse citroentijm

2 stuk(s)

Flammkuchen

(BevatGlutenbevattende granen)

50 gram

Biologische zure room

(BevatMelk (inclusief lactose))

75 gram

Verse geitenkaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Rucola en veldsla

1 el

Rodewijnazijn

(BevatSulfiet)

Zelf toevoegen

1 el

Roomboter

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 el

Suiker

1 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2598 kJ
Energie (kcal)621 kcal
Vetten25.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers30.0 g
Vezels9 g
Eiwitten17 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Koekenpan
Bakplaat met bakpapier
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de peer in kwarten er verwijder het klokhuis. Snijd dan in de lengte in dunne plakjes. Snijd 3/4 van rode biet in dunne plakken en 1/3 in blokjes van 1 cm. Ris de blaadjes van de takjes citroentijm.

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een koekenpan en bak de peer en rode ui 2 - 3 minuten op middelhoog vuur. Voeg 1 el suiker toe per persoon en roerbak 2 - 3 minuten of tot alles goudbruin kleurt. Leg de flammkuchen op een bakplaat met bakpapier. Verspreid de zure room over de flammkuchen. Breng goed op smaak met peper en zout. Beleg eerst met de plakjes rode biet en verdeel vervolgens de rode ui en peer erover.

3

Verkruimel de geitenkaas over de flammkuchen, bestrooi met de citroentijm en bak 15 - 20 minuten in de oven. Maak ondertussen in een saladekom een dressing van per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie en 1/2 el rodewijnazijn. Breng op smaak met peper en zout. Meng de blokjes rode biet, rucola en veldsla met de dressing.

4

Snijd de flammkuchen in stukken en verdeel over de borden. Serveer de salade ernaast.