Skip to main content
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen

.

Allergenen:
Amandelnoten
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Gele biet

300 gram

Kruimige aardappelen

5 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

250 gram

Bospeen

½ stuk(s)

Handsinaasappel

15 gram

Amandelschaafsel

(Bevat: Amandelnoten Kan bevatten: Pinda's, Sesamzaad, Noten)

140 gram

Varkenshaas

½ jar

Honing

2.5 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

2.5 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

scheutje

Melk

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

2 tl

Mosterd

50 ml

Kippenbouillon

1 tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)4132 kJ
Energie (kcal)988 kcal
Vetten41 g
waarvan verzadigd21.9 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers41.6 g
Vezels16 g
Eiwitten45 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Aardappelstamper
Koekenpan
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappels en de gele biet. Schil de gele biet en snijd in kleine blokjes van 1/2 cm. Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in grove stukken. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Snijd het loof van de bospeen (laat een klein stukje groen zitten) en schil ze. Pers de sinaasappel uit.

Aardappels koken
2

Kook de gele biet 20 - 25 minuten, voeg de aardappelen toe na 5 - 10 minuten. Giet daarna af en stamp de aardappelen en bieten tot een grove puree. Voeg 1 el boter per persoon en een scheutje melk toe om het smeuïg te maken. Voeg vervolgens 1 tl mosterd per persoon toe en breng op smaak met peper en zout.

Wortel glaceren
3

Verhit een grote koekenpan op middelmatig vuur en rooster het amandelschaafsel tot deze goudbruin is. Haal uit de pan en bewaar apart. Zet de koekenpan terug op het vuur en smelt 1/2 el roomboter in de pan. Bak de bospenen 5 - 6 minuten. Voeg de bouillon, de suiker en de tijm toe, draai het vuur laag en laat met de deksel op de pan nog 10 - 12 minuten stoven.

Varkenshaas bereiden
4

Verhit ondertussen 1 el boter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bestrooi de varkenshaas met peper en zout. Bak de varkenshaas in 2-3 minuten rondom bruin. Leg de varkenshaas vervolgens in een ovenschaal en bak nog 10-15 minuten in de oven. Bewaar de koekenpan met het bakvet.

Saus maken
5

Verwarm de koekenpan met het bakvet op laag vuur en voeg de honing en het sinaasappelsap toe. Laat de saus op laag vuur in 6-10 minuten zachtjes inkoken. Snijd ondertussen de peterselie fijn.

Serveren
6

Verdeel de aardappel-bietenpuree over de borden. Leg de bospeen en varkenshaas ernaast. Giet de saus over de varkenshaas. Garneer met de verse bladpeterselie en amandelschaafsel.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

Kruidige varkenscurry op z'n Birmaans

met rijst, appelsiensalade, mangochutney en koriander
Romige farfalle met aubergine en kipfilet

Romige farfalle met aubergine en kipfilet

en voor ouders: peterselie en kalamata-olijven
Tex-Mex pastabowl

Tex-Mex pastabowl

kies en mix toppings: avocado, cheddar, zure room en meer!
Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

Romige fiocchi tricolore met honinggroenten

en voor ouders: geitenkaas, walnoten en peterselie
Couscousbowl met kalkoen en currymayo

Couscousbowl met kalkoen en currymayo

kies en mix toppings: amandelschaafsel, honingwortels en meer!
Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

Zwarteknoflookchampignons met feta en knolselder

met aardappelpuree, walnoten en peterselie
Romige cheesecake met passievruchtsaus

Romige cheesecake met passievruchtsaus

met speculaascrumble, pistachenoten en appelsien
Hertengehaktballetjes met witte kaas

Hertengehaktballetjes met witte kaas

met gembercouscous, groenten en peterselie
Romige mafaldine met kip

Romige mafaldine met kip

met kerstomaten, Siciliaanse kruiden en peterselie
Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

Loaded patatjes met witte kaas, olijven en yoghurtsaus

met basilicumcrème, peterselie, courgette en tomaat
Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

Fusion broodje gehaktbal met witte kaas

met za'atar aardappeltjes, peterselie en Mediteraanse kruiden
Luxe noedelsalade met garnalen en broccolini

Luxe noedelsalade met garnalen en broccolini

met vis, sticky appelsiensaus en pinda's
Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

Gekonfijte eend met bosbessensaus en amandelen

met aardappelpuree, Parmigiano Reggiano en groene groenten
Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

Broodje kaasschnitzel met srirachamayonaise

met ciabatta, knapperige koolsla en patatjes met peterselie
Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

Bulgurbowl met kip en Afrikaanse kruiden

met amandelschaafsel, dadels en citroenmayonaise
Couscousbowl met vegetarische döner

Couscousbowl met vegetarische döner

met honing-gemberdressing, amandelen en verse kruiden
Mozzarella-knoflookbrood als extra

Mozzarella-knoflookbrood als extra

Bijgerecht | met huisgemaakte peterselie-knoflookboter
Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer

Varkenshaas met salade met gekaramelliseerde peer

met geitenkaasbolletjes, krieltjes en biet
Kipfilet met rodewijnstoof

Kipfilet met rodewijnstoof

geïnspireerd op coq au vin, met romige aardappelpuree

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pikante panko

Mafaldine met burrata en pikante panko

in romige saus met kappertjes en kerstomaten
Cottage pie op z'n Italiaans

Cottage pie op z'n Italiaans

met varkensboerengehakt, spinazie en kaas
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pikante chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig flatbread, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uiensaus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta op z'n Mexicaans

Snelle pasta op z'n Mexicaans

met varkensgehakt, kaas en zure room
Kalkoensalade à la tandoori

Kalkoensalade à la tandoori

met mangochutneydressing, patatjes en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken patatjes en komkommersalade