Skip to main content
Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree
Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree

Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree

Met geroosterde broccoli en crème fraiche

Vandaag maak je een groenterijke maaltijd met een frisse puree, die kruidig en romig is door de verse dille en crème fraiche. Je serveert de geroosterde broccoli en puree met gebakken schelvis. Deze zoutwatervis is familie van de kabeljauw en heeft een delicate structuur.

Labels:
Manger en premier
Chef's Choice
Famille
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Champignons

250 gram

Vastkokende aardappelen

2 bosje(s)

Verse dille

½ bag(s)

Biologische crème fraîche

1 stuk(s)

Schelvisfilet

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 tl

Mosterd

½ el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2807 kJ
Energie (kcal)671 kcal
Vetten33 g
waarvan verzadigd16.7 g
Koolhydraten52 g
waarvan suikers5.5 g
Vezels12 g
Eiwitten36 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Bakpapier
Bakplaat
Pan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

Broccoli roosteren
1

Verwarm de oven op 200 graden. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes. Leg de broccoli op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Rooster de broccoli 18 – 20 minuten in de oven.

Aardappelen koken
2

Schil ondertussen de aardappelen (milva) en snijd in gelijke stukken. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng afgedekt aan de kook en kook in 15 – 17 minuten gaar. Giet daarna af, bewaar een klein gedeelte van het kookvocht en houd afgedekt warm.

Dille snijden
3

Snijd ondertussen de verse dille fijn.

Vis bakken
4

Verhit, als de aardappelen bijna gaar zijn, de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de schelvis 4 – 5 minuten en keer halverwege om. Breng daarna op smaak met peper en zout en houd afgedekt warm.

Puree maken
5

Stamp de aardappelen met een aardappelstamper tot een puree. Voeg de mosterd, het grootste deel van de dille, de roomboter en de helft van de crème fraîche toe en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel een scheutje kookvocht toe om de puree smeuïger te maken.

Serveren
6

Verdeel de aardappelpuree, de geroosterde broccoli en de schelvis over de borden en serveer met de overige crème fraîche. Garneer met de overige dille.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Pikante gebakken rijst met kimchi

Pikante gebakken rijst met kimchi

met vissaus, spiegelei, furikake en sesamzaad
Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Koolvisfilet en cherrytomaten uit de oven met gele quinoa en broccoli-hummus

Avec du quinoa jaune et du houmous aux brocolis
Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Oosterse biefstukreepjes met gele rozijnen-pittenrijst

Een smaakvol gerecht door verse kruiden en nootachtige kurkuma
Broccoli-preisoep

Broccoli-preisoep

Met pecorino en tomatenbrood
Platbroodpizza

Platbroodpizza

Met Turkse peper, kaas en rucola
Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Orzo met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Parelcouscous met champignons, gruyère en walnoten

Parelcouscous met champignons, gruyère en walnoten

Met rucola voor wat pit
Romige conchigli met groenten, kruidenroomkaas en pecannoten

Romige conchigli met groenten, kruidenroomkaas en pecannoten

Caserecce integrale met broccoli, rode pesto en grana padano

Caserecce integrale met broccoli, rode pesto en grana padano

Spinazie-broccolisoep met kipfilet en ricotta

Spinazie-broccolisoep met kipfilet en ricotta

Accompagnée d’une ciabatta grise
Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen
Fettuccine met broccolisaus en geitenkaas

Fettuccine met broccolisaus en geitenkaas

Met walnoten en zongedroogde tomaten
Fettuccine met broccolisaus, geitenkaas, walnoten en zongedroogde tomaten

Fettuccine met broccolisaus, geitenkaas, walnoten en zongedroogde tomaten

Avec des noix et des tomates séchées
Rundertartaar met champignons en aardappelen

Rundertartaar met champignons en aardappelen

met frisse salade
Rundertartaar met champignons

Rundertartaar met champignons

Met aardappelen en frisse salade
Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta

Broccoli-courgettesoep met olijvenciabatta

Met courgettelinten en pompoenpitten
Vegetarische groentepaella met bonen, olijven en citroen

Vegetarische groentepaella met bonen, olijven en citroen

Avec des haricots rouges, des olives et du citron
Parelcouscous met champignons en gruyère

Parelcouscous met champignons en gruyère

Met rucola en walnoten
Spaghetti integrale met varkenssaucijs

Spaghetti integrale met varkenssaucijs

Met zwarte-olijventapenade en oude kaas
Siciliaanse orzo met gekruid kipgehakt en rozijnen

Siciliaanse orzo met gekruid kipgehakt en rozijnen

Met broccoli, pecorino en pijnboompitten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes