Parelcouscous met champignons en gruyère
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Parelcouscous met champignons en gruyère

Parelcouscous met champignons en gruyère

Met rucola en walnoten

Wat gruyère, champignons, walnoten en rucola gemeen hebben? Ze hebben allemaal een nootachtige smaak en gaan daardoor perfect samen in dit romige gerecht. Terwijl de knapperige walnoten zorgen voor structuur, brengt de rucola de nodige pit en frisheid met zich mee om het gerecht in balans te brengen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

85 gram

Parelcouscous

(Bevat Gluten Kan bevatten Lupine, Soja, Eieren, Mosterd)

1 stuk(s)

Knoflookteen

250 gram

Champignons

25 gram

Geraspte gruyère

(Bevat Melk (inclusief lactose))

30 gram

Rucola

(Kan bevatten Selderij)

20 gram

Walnoten

(Bevat Noten Kan bevatten Noten, Pinda's, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2753 kJ
Energie (kcal)658 kcal
Vetten31 g
waarvan verzadigd10.9 g
Koolhydraten64 g
waarvan suikers4.6 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Parelcouscous koken
1

• Bereid de bouillon in een pan met deksel. • Voeg de parelcouscous toe en kook, afgedekt, in 12 minuten droog. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen. • Pers of snijd ondertussen de knoflook fijn en snijd de champignons in kwarten.

Champignons bakken
2

• Verhit de roomboter in een wok of hapjespan. • Bak de knoflook en de champignons 4 – 5 minuten op middelhoog vuur. • Breng op smaak met zout en peper.

Parelcouscous afmaken
3

• Voeg de parelcouscous, de helft van de gruyère en de helft van de rucola toe aan de champignons. • Maak van de overige rucola een bedje op de borden.

Serveren
4

• Verdeel de parelcouscous over de borden en garneer met de walnoten en de overige gruyère.