Vegetarische groentepaella met bonen, olijven en citroen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Vegetarische groentepaella met bonen, olijven en citroen

Vegetarische groentepaella met bonen, olijven en citroen

Avec des haricots rouges, des olives et du citron

Met enkele aanpassingen en een beetje fantasie kun je traditionele Spaanse paella's gemakkelijk in je eigen keuken maken. Deze vegetarische paella bevat heerlijke kruiden, seizoensgroenten en kidneybonen.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Ui

100 gram

Champignons

½ stuk(s)

Groene paprika

¼ jar

Rode kidneybonen

6 takje(s)

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten Selderij)

10 gram

Pompoenpitten

(Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Pinda's)

75 gram

Risottorijst

1 tl

Paprikapoeder

½ tl

Gemalen kurkuma

¼ blik(ken)

Tomatenpuree

¼ stuk(s)

Citroen

15 gram

Leccino olijven

Zelf toevoegen

200 ml

Groentebouillon

½ el

Roomboter

(Bevat Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)635 kcal
Energie (kJ)2657 kJ
Vetten17 g
waarvan verzadigd6.3 g
Koolhydraten93 g
waarvan suikers7.6 g
Vezels11 g
Eiwitten21 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Wok met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Bereid de bouillon in een pan met deksel. Snijd of pers de knoflook fijn en snipper de ui. Snijd de champignons in plakken. Verwijder de zaadlijsten van de groene paprika en snijd de paprika in blokjes. Laat de kidneybonen uitlekken in een vergiet. Snijd de peterselie fijn.

Pompoenpitten poffen
2

Verhit een wok of hapjespan met deksel op hoog vuur en rooster de pompoenpitten, zonder olie, tot ze beginnen te poffen. Haal uit de pan en bewaar apart. Verhit de roomboter op middelhoog vuur in dezelfde wok of hapjespan en fruit de knoflook en ui 1 minuut op hoog vuur. Voeg de champignons toe en bak 2 - 3 minuten.

Rijst bereiden
3

Voeg de risottorijst, paprikapoeder, kurkuma en bouillon toe en schep om (zie tip). Voeg de paprika, kidneybonen, de tomatenpuree en de helft van de peterselie toe. Breng aan de kook en laat 20 minuten zachtjes koken op laag vuur. Roer nog een paar keer door.

Snijden
4

Snijd ondertussen de citroen in parten en de leccino olijven in ringen.

Garen
5

Dek de laatste 10 minuten de wok of hapjespan af. Controleer of de rijst al het vocht heeft opgenomen en haal dan de pan van het vuur. Laat 5 minuten afgedekt nagaren, tot hij de juiste smeuïgheid heeft. Breng de paella op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Knijp naar smaak de citroenpartjes uit over het gerecht en garneer het gerecht met de overige peterselie, olijven en pompoenpitten.