Double veggie - Rijstbowl met sticky paddenstoelen
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Double veggie - Rijstbowl met sticky paddenstoelen

Double veggie - Rijstbowl met sticky paddenstoelen

met zoetzure komkommer en gebakken sugarsnaps als extra

Paddenstoelen zijn een goede toevoeging aan je vegetarische maaltijd - ze bevatten vitamine B2, zijn eiwitrijk en zorgen voor een fijne bite.

Labels:
Veggie
Vegan
Allergenen:
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
MoeilijkheidGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Basmatirijst

½ bosje(s)

Radijs

¼ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 tl

Verse gember

1 stuk(s)

Ui

2.5 gram

Verse bieslook

175 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

20 ml

Sojasaus

10 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

50 gram

Sugarsnaps

5 gram

Sesamzaad

(Bevat Sesamzaad Kan bevatten Noten, Pinda's)

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 el

Bloem

2 el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Suiker

1 el

Bruine basterdsuiker

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)445 kcal
Energie (kJ)1863 kJ
Vetten27.2 g
waarvan verzadigd3.5 g
Koolhydraten43.2 g
waarvan suikers26 g
Vezels4.5 g
Eiwitten11.5 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Saladekom
Pan met deksel
Kom
Wok
Rasp
Koekenpan

Instructies

Zoetzuur maken
1
  • Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel en kook de basmatirijst, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet af en laat uitstomen zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng in een saladekom per persoon: 2 el wittewijnazijn, 2 tl suiker en een snuf zout.
  • Snijd de radijs en de komkommer in dunne plakken en voeg toe aan de saladekom.
  • Schep af en toe om zodat de smaken goed intrekken.
Snijden
2
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn.
  • Snipper de sjalot. Hak de bieslook grof.
  • Meng in een kom de gesneden paddenstoelen met de bloem.
  • Verhit de helft van de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur, voeg de paddenstoelen toe en bak 5 minuten (zie Tip).

Tip: Gebruik een pan met anti-aanbaklaag. In het begin kunnen de paddenstoelen aan de bodem plakken. Roer alles weer goed los na het toevoegen van de sojasaus, sesamolie en het water.

Sticky paddenstoelen maken
3
  • Voeg de knoflook, gember en de sjalot toe aan de paddenstoelen en bak nog 2 minuten.
  • Voeg 1 el bruine suiker per persoon toe en schep om totdat de suiker gesmolten is.
  • Blus af met de sojasaus, 2 el water per persoon en de helft van de sesamolie. Roer regelmatig door tot de saus indikt.
  • Verhit ondertussen de overige zonnebloemolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de sugarsnaps 3 - 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Meng de rijst met de overige sesamolie en de helft van het sesamzaad.
  • Verdeel de rijst over diepe borden en verdeel de paddenstoelen en de sugarsnaps erover.
  • Garneer met de andere helft van de sesamzaadjes en de bieslook.
  • Serveer met de zoetzure groenten.