Couscousbowl met veggie döner
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Couscousbowl met veggie döner

Couscousbowl met veggie döner

met honing-gemberdressing, amandelen en verse kruiden

In dit recept gebruik je de volkoren variant van couscous. Deze bevat voldoende graanvezel en heeft daardoor gezondheidsvoordelen!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Tarwe
Mosterd
Haver
Soja
Amandelnoten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Volkoren couscous

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Mosterd, Soja, Lupine)

80 gram

Vegetarische döner kebab

(Bevat: Mosterd, Haver, Soja, Tarwe)

40 gram

Gesnipperde rode ui

1 stuk(s)

Tomaat

½ stuk(s)

Handsinaasappel

5 gram

Verse bladpeterselie en munt

(Kan bevatten: Selderij)

10 gram

Rozijnen

(Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

1 tl

Gemalen kurkuma

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

15 ml

Honing-gemberdressing

(Bevat: Mosterd)

10 gram

Gezouten amandelen

(Bevat: Amandelnoten, Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Knoflookteen

¼ stuk(s)

Komkommer

Zelf toevoegen

175 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

1.5 el

[Plantaardige] mayonaise

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3571 kJ
Energie (kcal)854 kcal
Vetten44.1 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten80.9 g
waarvan suikers20.6 g
Vezels15.9 g
Eiwitten26.9 g
Zout2.8 g

Benodigdheden

Deksel
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Couscous bereiden
1
  • Bereid de bouillon.
  • Meng in een kom de couscous met de rozijnen, kurkuma en bouillon. Dek de kom af en laat 10 minuten staan.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de komkommer in halve maantjes. Meng in een kom de komkommer met de wittewijnazijn.
Vegetarische döner bakken
2
  • Verhit de zonnebloemolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de vegetarische döner, de ui en de Afrikaanse kruidenmix 5 - 7 minuten, of tot de döner gaar is.
  • Blus af met 1 el water per persoon en breng op smaak met peper en zout.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Meng in een kleine kom de knoflook met de honing-gemberdressing, de mayonaise en 1/2 el water per persoon.
Mengen
3
  • Snijd de verse kruiden fijn en bewaar de kruiden apart van elkaar.
  • Snijd de tomaat in blokjes. Meng in een kom de tomaat met de peterselie en breng op smaak met peper en zout.
  • Verwijder de schil van de appelsien en snijd het vruchtvlees in blokjes. Meng in een kom de appelsien met de munt en extra vierge olijfolie naar smaak.
Serveren
4
  • Hak de amandelen grof.
  • Verdeel de couscous over kommen. Leg de vegetarische döner, komkommer, tomaat en appelsien erbovenop.
  • Garneer met de amandelen en besprenkel met de dressing.