Skip to main content
Coq au vin

Coq au vin

4 personen | met kipdrumsticks en aardappelpuree

4.4
(30)

Deze Franse klassieker heeft 2 uur nodig om te sudderen op het fornuis, maar is het helemaal waard! Je serveert de kipdrumsticks in rodewijnsaus met aardappelpuree.

Labels:
Recept
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten
Gerst
Mosterd
Soja
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd3 uur
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

3 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

375 gram

Kastanjechampignons

2 stuk(s)

Wortel

6 stuk(s)

Kipdrumsticks met baharat-marinade

185 ml

Rode wijn

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

15 ml

Worcestershiresaus

(Bevat: Gluten, Gerst, Mosterd, Soja)

1 stuk(s)

Laurierblad

20 gram

Verse tijm

(Kan bevatten: Selderij)

1000 gram

Aardappelen

1 snufje

Nootmuskaat

120 ml

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Verse bladpeterselie

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

7 el

[Plantaardige] boter

2 el

Bloem

¾ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

2 el

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)5992 kJ
Energie (kcal)1432 kcal
Vetten76.8 g
waarvan verzadigd40 g
Koolhydraten116.5 g
waarvan suikers14.2 g
Vezels24.9 g
Eiwitten65.4 g
Zout4.2 g

Benodigdheden

Braadpan
Aardappelstamper
Pan met deksel

Instructies

1
  • Snipper de sjalot. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de kastanjechampignons in kwarten. Snijd de wortel in kleine blokjes.
  • Verhit 2 el boter in een braadpot op middelhoog vuur. Voeg de kip toe en bak 5 - 7 minuten, of tot de kip bruin wordt. Haal vervolgens uit de pot.
  • Voeg 2 el boter toe aan de braadpot en fruit de sjalot en wortel 5 - 6 minuten. 
  • Voeg de kastanjechampignons en knoflook toe en bak 4 - 5 minuten.
2
  • Voeg vervolgens 2 el bloem toe en bak 1 - 2 minuten.
  • Schenk de wijn in de pot en roer goed. Laat de alcohol in 2 - 4 minuten verdampen.
  • Voeg 150 ml water, de worcestershiresaus, het laurierblad, 3/4 bouillonblokje en de verse tijm toe aan de pot.
  • Voeg de kipdrumsticks toe aan de pot en meng voorzichtig. Laat de coq au vin, afgedekt, 2 - 3 uur stoven op laag vuur.
3
  • Schil ondertussen de aardappelen en snijd in grove stukken. 
  • Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel en kook de aardappelen 12 - 15 minuten.
  • Giet de aardappelen af en stamp met een aardappelstamper tot een fijne puree. Voeg 3 el boter, 2 el mosterd en de culinaire room toe en meng goed.
  • Rasp 1 mespuntje nootmuskaat. Voeg de nootmuskaat toe aan de aardappelpuree en breng op smaak met peper en zout. 
4
  • Haal de braadpot na 2 - 3 uur van het fornuis.
  • Hak de peterselie grof. 
  • Breng de coq au vin op smaak met peper en zout. Garneer met de peterselie. 
  • Serveer de coq au vin met de aardappelpuree. 

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders