Skip to main content
Zelfgemaakt flatbread met geitenkaas
Zelfgemaakt flatbread met geitenkaas

Zelfgemaakt flatbread met geitenkaas

met courgette, basilicumcrème en rucolasalade

In dit recept maak je zelf flatbread! Je maakt het deeg met slechts 3 ingrediënten, namelijk bloem, yoghurt en bakpoeder. Omdat er geen gist gebruikt wordt, hoeft het deeg niet te rijzen en zet je snel en eenvoudig je eigen flatbread op tafel!

Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd40 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Tarwebloem

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten)

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

7 gram

Bakpoeder

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Gluten, Ei, Lupine, Melk (inclusief lactose), Soja)

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Tomaat

20 gram

Rucola en veldsla

50 gram

Passata

½ zakje(s)

Gedroogde oregano

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 ml

Basilicumcrème

Zelf toevoegen

1 el

Zonnebloemolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2265 kJ
Energie (kcal)541 kcal
Vetten28.3 g
waarvan verzadigd9.6 g
Koolhydraten51.8 g
waarvan suikers10.3 g
Vezels6.2 g
Eiwitten18.4 g
Zout3.8 g
Potassium161.8 mg
Calcium7.5 mg
Iron0.2 mg

Benodigdheden

Kom
Deegroller
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Weeg de bloem en de yoghurt af. Voeg aan een kom de bloem, yoghurt en per persoon: 1 1/2 tl bakpoeder en 1/2 tl zout toe.
  • Kneed tot een glad, elastisch deeg. Het deeg hoort nog steeds een beetje plakkerig te zijn, maar voeg eventueel wat extra bloem toe.
  • Verdeel het deeg in 2 stukken per persoon. Bestrooi het aanrecht met bloem en rol elk stuk deeg zo plat mogelijk uit.
Flatbread bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak, wanneer de olie goed heet is, 1 flatbread 1 - 2 minuten per kant.
  • Leg het flatbread op een bakplaat met bakpapier.
  • Herhaal met het overige deeg. Voeg eventueel extra olie toe. Zet de bakplaat apart.
Groenten snijden
3
  • Snijd de courgette in dunne schijfjes.
  • Snijd de helft van de ui in dunne halve ringen. Snipper de overige ui fijn (zie Tip).
  • Snijd de tomaat in blokjes. Voeg de tomaat en de gesnipperde ui toe aan een saladekom en bewaar apart. 

Tip: De gesnipperde ui gaat rauw in de salade. Houd je niet van rauwe ui? Snijd dan de hele ui in ringen en bak mee met de courgette.

Groenten bakken
4
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur.
  • Bak de courgette, de overige ui en de helft van de oregano 4 - 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Flatbread bakken
5
  • Besmeer elk flatbread met 2 el passata en strooi de overige oregano erover.
  • Breng op smaak met peper en zout en beleg met de ui en courgette.
  • Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met de helft van de basilicumcrème. Bak de flatbreads 4 - 6 minuten in de oven.
Serveren
6
  • Voeg de sla, de witte balsamicoazijn en de overige basilicumcrème toe aan de saladekom.
  • Besprenkel met extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Breng op smaak met peper en zout en meng goed.
  • Snijd de flatbreads in stukken en serveer met de salade.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Fusili met garnalen in romige currysaus

Fusili met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, courgette en veldsla
Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

Koolrabi-kokoscurry met plantaardige kipstukjes

met bulgur, limoen, rode peper en spinazie
Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

Noedels in zwartebonensaus met tofu, limoen en verse kruiden

met aubergine, gefrituurde uitjes en zoete Aziatische saus
Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

Hertengehaktballetjes in appelsiensaus met amandelschaafsel

met bulgur, paprika en snijbonen
Noedels met tahin en courgetti

Noedels met tahin en courgetti

met cashewnoten, Thais basilicum en sesamzaadjes
Kipfilet in champignonroomsaus

Kipfilet in champignonroomsaus

met geroosterde patatjes en salade
Flatbread met garnalen en tahinsaus

Flatbread met garnalen en tahinsaus

met courgette, za'atar en peterselie
Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

Antipasto tortelloni met serranoham en burrata

met geroosterde-paprikasaus, pistachenoten en rucola
Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

Mediterrane gehaktballetjes met mozzarella in rode-pestosaus

verborgen courgette! | met couscous, peterselie en Siciliaanse kruiden
Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

Tonijnbowl met avocadodip en sojabonen

met bruine rijst, tomaat en furikake
Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

Bami op z'n Surinaams met kippendijreepjes

met zoetzure komkommer en gefrituurde uitjes
Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

Entrecote met Parmigiano-risotto en rucola

met geroosterde kerstomaten, pistachio's en peterselie
Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

Teriyaki-zalmbowl met sojabonen

met knoflookrijst, broccolini en furikake
Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

Krokante koksos-kabeljauwfilet met paksoicurry

met knolselderpuree, sesamzaadjes en rode peper
Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

Kipfilet met mediterrane kruiden, witte kaas en olijven

met tomatenbulgur, geroosterde courgette en paprika
Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

Koreaans geïnspireerde bao buns met kip

met kimchi, koolsla en koriander
Orzo met courgette en geitenkaas

Orzo met courgette en geitenkaas

met mini-romatomaten en rozemarijn
Gepaneerde feta met rozemarijn

Gepaneerde feta met rozemarijn

met uienchutney, patatjes en courgettesalade
Taquito's met rundergehakt en kaas

Taquito's met rundergehakt en kaas

op volkoren tortilla's met tomatensalsa en yoghurt
Provençaals gehaktbrood

Provençaals gehaktbrood

met rijst en geroosterde groenten in tomatensaus