Skip to main content
Chiapudding op 3 manieren

Chiapudding op 3 manieren

3 x ontbijt voor 2 personen | mango-pistache, appel-rozijnen en appel-blauwe bessen

4.2
(54)

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

In 1 klap 3 dagen ontbijt voor 2 personen met dit heerlijke chiapuddingrecept. Saai? Alles behalve! Met 3 verschillende toppings begin je elke dag met een fris en fruitig ontbijtje dat lang vult.

Let op: dit recept bereid je de dag van tevoren.

Labels:
Veggie
Recept
Allergenen:
Pistachenoten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

500 ml

Kokosmelk

10 gram

Kokosrasp

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

1 stuk(s)

Mango

1 stuk(s)

Appel

1 tl

Gemalen kaneel

20 gram

Pistachenoten

(Bevat: Pistachenoten Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

100 gram

Chiazaad

(Kan bevatten: Noten, Sesamzaad, Pinda's)

30 gram

Bosbessenconfituur

(Kan bevatten: Noten, Pinda's)

20 gram

Rozijnen

125 gram

Blauwe bessen

Zelf toevoegen

100 ml

Water

2 el

Honing [of plantaardig alternatief]

Voedingswaarden

Energie (kJ)4329 kJ
Energie (kcal)1035 kcal
Vetten65.1 g
waarvan verzadigd42.5 g
Koolhydraten83.7 g
waarvan suikers55.5 g
Vezels26.1 g
Eiwitten14.4 g
Zout0.1 g

Benodigdheden

Grote kom
Kom

Instructies

1
  • Voeg aan een grote kom het chiazaad, de kokosmelk, 100 ml water en de honing toe en meng goed door tot er geen klontjes meer zijn.
  • Laat 10 minuten rusten. Roer vervolgens nog eens goed door.
  • Verdeel over 6 glaasjes. Houd ruimte over voor de toppings.
  • Bewaar afgedekt in de koelkast en laat een nacht of minstens 4 uur opstijven.
2
  • Hak de pistachenoten grof.
  • Schil de mango en snijd in blokjes.
  • Houd wat mangoblokjes apart ter garnering. Roer de overige mangoblokjes door 2 glaasjes met chiapudding.
  • Garneer met de pistachenoten en de overige mango.
3
  • Snijd de helft van de appel in kleine blokjes. Meng in een kom de appel met 1 tl kaneel.
  • Verdeel de appel en kaneel over 2 glaasjes met chiapudding.
  • Garneer met de rozijnen.
4
  • Snijd de andere helft van de appel in kleine blokjes. 
  • Verdeel de bosbessenjam over 2 glaasjes met chiapudding en meng goed. 
  • Leg de blauwe bessen en appelblokjes erbovenop.
  • Garneer met de kokosrasp.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders