Skip to main content
Gebakken camembert met honing, harissa en granaatappel
Gebakken camembert met honing, harissa en granaatappel

Gebakken camembert met honing, harissa en granaatappel

om te delen | met zelfgemaakte tzatziki, stokbrood en rauwkost

Supersimpele, lekkere recepten voor elk moment van de dag, inclusief receptkaart en geportioneerde ingrediënten.

Deze gebakken camembert met honing-harissatopping en de zelfgemaakte tzatziki gaan perfect samen! Je serveert het met knapperig stokbrood en crudités.

Labels:
Recept
Allergenen:
Rye
Hvede
Gerste
Avoine
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd10 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

/ Voor 2 personen

1 stuk(s)

Stokbrood - meergranen

1 stuk(s)

Granaatappel

30 gram

Harissa

10 gram

Verse tijm en oregano

1 stuk(s)

Knoflookteen

150 gram

Yoghurt op z'n Grieks

1 stuk(s)

Komkommer

10 gram

Verse bieslook

1 stuk(s)

Paprika

240 gram

Franse camembert

250 gram

Rode kerstomaten

Zelf toevoegen

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

tl

Zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4138 kJ
Energie (kcal)989 kcal
Vetten37.8 g
waarvan verzadigd23.3 g
Koolhydraten106.1 g
waarvan suikers25.2 g
Vezels15.2 g
Eiwitten44.8 g
Zout3.9 g
Potassium165 mg

Benodigdheden

Ovenschaal
Aluminiumfolie
Kleine kom
Kom
Rasp

Instructies

1
  • Verwarm de oven voor op 190 graden.
  • Haal de camembert uit de verpakking en wikkel in aluminiumfolie, maar laat de bovenkant open. Leg in een ovenschaal.
  • Gebruik een scherp mes om een ruitpatroon in de bovenkant van de camembert te snijden, maar laat 2 cm van de zijkant heel.
2
  • Meng in een kleine kom de honing, harissa en een snuifje zout.
  • Ris de oregano- en tijmblaadjes van de takjes.
  • Schep het harissamengsel in het midden van de camembert.
  • Besprenkel met de oregano- en tijmblaadjes en breng eventueel op smaak met zout.
3
  • Bak de camembert en baguette 6 - 8 minuten in de oven. De camembert is klaar wanneer deze lichtjes gesmolten is in het midden.
  • Snijd ondertussen de bieslook fijn en rasp de helft van de komkommer.
  • Voeg de Griekse yoghurt, geraspte komkommer en het grootste deel van de bieslook toe aan een kom. Pers 1/2 limoen uit boven de kom en meng goed door.
  • Breng op smaak met peper en zout en garneer met de overige bieslook.
4
  • Rol de granaatappel al duwend over het aanrecht zodat je de pitjes hoort kraken. Snijd de granaatappel doormidden en haal de granaatappelpitjes uit de schil. Garneer de camembert met de granaatappelpitjes.
  • Snijd de paprika en de overige komkommer in reepjes.
  • Serveer de camembert met de baguette, tzatziki, komkommer, paprika en tomaten.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen