
Deze burger geef je een draai met piccalilly - een populair Brits product geïnspireerd op de Aziatische keuken.
Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.
200 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Wortelbroodje
(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten, Sesamzaad Kan bevatten: Gluten, Lupine, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Selderij, Ei)
1 stuk(s)
Tomaat
¾ stuk(s)
Mini-komkommer
1 stuk(s)
Hamburger van gemengd gehakt
(Bevat: Tarwe, Ei Kan bevatten: Mosterd, Selderij, Soja)
25 gram
Piccalilly
(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten, Mosterd)
½ stuk(s)
Ui
30 gram
Veldsla
½ el
[Plantaardige] boter
1 tl
Honing [of plantaardig alternatief]
1 tl
Mosterd
½ el
Olijfolie
1 el
[Plantaardige] mayonaise
1 tl
Wittewijnazijn
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 210 graden. Was of schil de aardappelen snijd in wedges (zie Tip). Meng in een kom de aardappelwedges met 1/2 el olijfolie per persoon en peper en zout naar smaak.
Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Laat de aardappelwedges dan achterwege. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Verdeel de aardappelwedges over een bakplaat met bakpapier. Bak 30 - 40 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om. Leg het broodje de laatste 4 - 6 minuten naast de aardappelwedges in de oven.
Maak in een saladekom een dressing van de honing, mosterd, wittewijnazijn en mayonaise. Breng op smaak met peper en zout. Meng kort voor serveren de gemengde sla, de tomaat en de komkommer met de dressing.
Snijd het broodje doormidden en smeer de onderkant in met een beetje piccalilly. Beleg met een klein beetje salade en leg de burger erop. Bestrooi met de gebakken groene peper en schenk het bakvet over de burger. Serveer de aardappelwedges met de overige piccalilly. Serveer de burger en de overige salade ernaast.